Hlavní navigace

Pozor! Antivir od Microsoftu selhává ve Windows XP

29. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bezplatný Microsoft Security Essentials (i jeho předchůdce nástroj OneCare) se už dříve umisťoval na předních příčkách v různých antivirových testech.

Nejinak tomu bylo v testu nezávislé organizace AV-Test, která proklepla celkem devatenáct antivirů a otestovala, jak dobře dokážou ochránit počítač se systémem Windows 7, jak dobře si dokážou poradit s případnou binární havětí a jaký má dopad na výkon systému, či množství chybných detekcí. Microsoft Security Essentials dosáhl spolu s dvanácti dalšími produkty dostatečného skóre pro získání AV-Test certifikátu.

Pro některé mohou být však překvapivé výsledky po provedení stejného testu na systému Windows XP SP3, kde se MSE v kategorii ochrana propadl o bod, v kategorii oprava pak o bod a půl, což ho stálo získ další certifikace. Skóre pokleslo i u některých ostatních produktů, certifikaci však kvůli tomu nezískal pouze Trend Micro: Internet Security Pro 2010.

Výsledky tak zřejmě naznačují, že systém Windows XP je z pohledu bezpečnosti již zastaralý, a je tedy těžší jej (ve srovnání s kvalitnějšími bezpečnostními opatřeními ve Windows 7) uchránit.

Zdroj: AV-Test

Byl pro vás článek přínosný?