Hlavní navigace

AVG pomáhá uživatelům řídit propojenou budoucnost plnou multi-zařízení

Zdroj: Redakce
AMSTERDAM a SAN FRANCISKO, 5. září 2013
Komerční sdělení
5. 9. 2013

Sdílet

Společnost AVG Technologies N.V. (NYSE: AVG), poskytovatel internetové a mobilní bezpečnosti, soukromí a optimalizace pro 155 milionů aktivních uživatelů, představuje své produktové portfolio pro rok 2014. S ohledem na nejoblíbenější operační systémy a přístroje je nová komplexní řada navržena tak, aby spotřebitelům a majitelům firem pomohla zabezpečit, zjednodušit a udržet kontrolu nad jejich digitálním životem.

Kromě obohacení klíčových bezpečnostních produktů o nové vlastnosti a funkce AVG uvádí svou novou aplikaci AVG PrivacyFix™, která zákazníkům usnadňuje správu jejich online bezpečnostních nastavení v širokém spektru služeb poskytovaných sociálními médii a internetovými stránkami, jež každodenně navštěvují.

„Jen málo lidí by dokázalo předpovědět rozsah obrovského vlivu internetu na naše životy, stejně jako skutečnost, že internet dnes používá 2,5 miliardy z nás. V průběhu příštích pěti let se k nám připojí další 2,5 miliardy lidí, kteří budou k přístupu na web používat stále širší spektrum přístrojů a služeb,“ říká Gary Kovacs, CEO AVG Technologies, „tento ohromující nárůst slibuje velké inovace a výhody. Vzniká tak otázka, jaké osobní informace a údaje jsme připraveni na oplátku za tento propojený svět prozradit. Produktová řada AVG 2014 je navržena tak, aby dala našim zákazníkům možnost volby, kontroly a také jistotu, že mohou být na internetu sami sebou.“

Nedávný průzkum, který společnost AVG provedla na téměř 5 000 lidí z osmi zemí, odhalil, že 59 % lidí používá doma minimálně tři přístroje připojené k internetu, a v průměru tři různé operační systémy používáme v  každodenním životě. Přestože musí lidé zvládat tolik přístrojů a rozumět tolika rozhraním, je možná trochu překvapivé, že neustále bojují s efektivní synchronizací svých médií a dat nebo s optimálním fungováním jejich zařízení. Téměř čtvrtina (24 %) dotázaných se s poruchami zařízení setkává zhruba jednou za týden. Mezi tři nejčastější problémy patří pády programů nebo aplikací (38 %), pomalý běh zařízení (36 %) a zamrznutí přístroje (25 %).

Průzkum také prozradil, že 26 % respondentů tráví více než hodinu týdně správou duplikovaných emailů na svých zařízeních. K tomu více než polovina (51 %) dotázaných používá na pracovních přístrojích jiné operační systémy než na přístrojích, které mají doma, což ale rozhodně není výsledkem jejich vědomého rozhodnutí. Respondenti totiž preferují jednoduché používání jediného operačního systému, pouhých 15 % z nich upřednostňuje používání více operačních systémů.

„Náš výzkum ukazuje, že dnešní ultra-propojený svět není vždycky tak jednoduchý, efektivní a spolehlivý, jak bychom rádi doufali při ovládání nejrůznějších zařízení a platforem,“ říká Yuval Ben - Itzhak, CTO AVG Technologies, „naší misí v AVG je zjednodušovat technologie a pomoci uživatelům, aby byli v bezpečí, i pokud jsou online. Aby jejich osobní údaje zůstaly chráněné a aby ze svých přístrojů měli maximální požitek a výkon. Stavíme na silných základech našich produktů z řady 2013, ke kterým přidáváme další bezpečnostní, ochranné a výkonnostní funkce a zjednodušení uživatelského rozhraní.  Našim zákazníkům, kteří jsou stále více propojení a aktivní na mobilech tak přinášíme řešení pro nejrůznější přístroje a platformy.“

Řada 2014 zahrnuje 6 klíčových produktů:

  • AVG AntiVirus FREE 2014: Nová verze oceněného bezplatného řešení obsahuje zcela novou funkci File Shredder, která pomáhá udržet citlivá data v soukromí, poskytuje uživatelům klid při pohybu online díky odhalování a odstraňování virů a chrání uživatele během vyhledávání, prohlížení, při práci na sociálních sítích a při posílání emailů.
  • AVG AntiVirus 2014: Obsahuje File Shredder a také funkci Data Safe, která šifruje a bezpečně uchovává cenné soubory na virtuálním disku vašeho počítače. Jedná se o pokročilou ochranu pro uživatele, kteří nepoužívají internetové obchody ani online bankovnictví, ale i tak chtějí bezpečně vyhledávat a surfovat na internetu, posílat emaily a stahovat.
  • AVG Internet Security 2014: Nejlepší ochrana pro kohokoliv, kdo chce získat kompletní ochranu při práci online. Rozšířená funkce Data Safe nabízí bezpečnější virtuální disky, zatímco chytrá výkonná technologie vám umožní hrát hry a prohlížet videa bez zpomalení způsobených plánovanými aktualizacemi a kontrolami.
  • AVG PC TuneUp® 2014: Monitoruje a automaticky optimalizuje váš počítač, čímž zajišťuje jeho bezproblémové fungování, snižuje selhání a navyšuje rychlost, kapacitu disku a životnost baterie. Na přání zákazníků a na základě výsledků výzkumu došlo k plošnému vylepšení těch nejoblíbenějších funkcí, zdokonalení UI a přidání nových funkcí pro vyčištění hard disku a další prodloužení životnosti baterie: Duplicate Finder, Disk Cleaner, Browser Cleaner a Flight Mode.
  • AVG PrivacyFix™ vrátí kontrolu nad vaším online soukromím zpátky do vašich rukou. Na vašem počítači, mobilním telefonu i tabletu vám umožní kontrolovat, spravovat i přizpůsobovat vaše bezpečnostní nastavení na oblíbených stránkách, jako je Facebook, Google a LinkedIn, ale i sledování webových stránek obecně, a to vše z jednoho snadno použitelného centrálního kontrolního panelu.
  • AVG AntiVirus PRO v3.3 pro Android™ je nejnovější verzí AVG aplikace pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android, která zaujímá přední pozici na trhu. Vaše zařízení pomáhá chránit tím, že bojuje s viry a malwary, takže můžete bez obav stahovat média a aplikace a prohlížet internetové stránky. Pokročilá funkce anti-theft vám také pomůže nalézt váš přístroj v případě jeho ztráty či krádeže.

Všechny tyto produkty jsou nyní ke stažení na www.avg.com.