Hlavní navigace

Nejlepší videoherní spolupráce v tomto desetiletí

Zdroj: Redakce
S vývojem a změnami v herním průmyslu se ukázalo, že poskytování stálého proudu zábavného obsahu je jedním z nejlepších způsobů, jak udržet zájem hráčů. V posledních několika letech se počet crossoverů a spoluprací zvýšil a rok 2021 nebyl výjimkou.
Komerční sdělení
29. 11. 2022

Sdílet

Spolupráce společností, díky níž si fanoušci mohou užívat dvě IP současně, se stala prakticky standardem. Některé videohry, jako například Fortnite, si díky partnerství téměř se vším vytvářejí trh.

I ty nejnepravděpodobnější hry a značky si mohou podat ruce a společně nabídnout svým příznivcům něco speciálního, i když jiné hry těchto zvláštních příležitostí nevyužívají k získání věhlasu. Ohlédnutí za mnoha tituly, které v letošním roce spolupracovaly, aby poskytly osobitý zážitek novým a společným fanouškům, dává vzrušující obrázek toho, co se může objevit v nadcházejícím roce. Zde jsou nejlepší crossovery a spolupráce tohoto roku, uvedené bez určeného pořadí.

Herní spolupráce patří k nejlepším způsobům, jak se dostat do varu. Díky novým předmětům a vybavení, které si můžete prohlédnout, není pochyb o tom, že se většina hráčů cítí psychicky nažhavená, když nějakou uvidí. Pokud chcete hru, u které se budete cítit hypovaní, můžete si zahrát něco jako Escape from Tarkov. Jedná se o hru, která se silně zaměřuje na boj s mnoha předměty na výběr.

Dead Cells | Everyone Is Here Edition

Navzdory výrazným změnám v prostředí herního průmyslu se nezávislé hry stále občas potýkají se stejným úspěchem jako jejich AAA konkurenti. Ačkoli se Sans z Undertale mohl objevit v Super Smash Bros, nezávislé hry nemají mnoho šancí na takový crossover. Nikdo však nikdy neřekl, že tyto hry nemohou vzít věci do vlastních rukou, a hra Dead Cells to díky speciálnímu updatu dokážala.

Tvůrce nedávno spolupracoval se šesti dalšími hrami, s nimiž má úzký vztah, a umožnil tak, aby se tituly jako Hollow Knight a Blasphemous shromáždily v Dead Cells a poskytly hráčům nové schopnosti, nástroje a oblečení k objevování. Každá z nich přidává do hry něco speciálního a je ideálním způsobem, jak podpořit hry, které se potýkají s podobnými obtížemi jako Dead Cells ve snaze vyčlenit se z mnoha jiných dostupných her. Toto partnerství dvou nezávislých herních vývojářů bude mezi ostatními vynikat ještě dlouhá léta.

Sea of Thieves | Piráti z Karibiku

Sea of Thieves, akční dobrodružná hra z pohledu první osoby, která hráčům umožňuje prozkoumávat bezbřehá moře a hledat bohatství, se v posledních letech těší fenomenální podpoře a popularitě. Od vzniku hry, která byla v době svého vzniku ovlivněna filmy The Goonies a Piráti z Karibiku, uplynulo již několik let. Společnost Rare netušila, že Sea of Thieves nakonec představí vlastní crossoverové rozšíření Piráti z Karibiku.

digg com cover image 2 3

Hra Sea of Thieves je vybavena funkcemi, díky nimž se hráči nebudou muset obávat ztráty svého postupu ve prospěch konkurenčních pirátů: A Pirate's Life poskytl hráčům vlastní zápletku oslavující dvě IP. Skutečnost, že všichni hráči Sea of Thieves dostali tuto fantastickou spolupráci zdarma, je to, co činí vztah společností Disney a Rare tak výjimečným. Díky tomu se mohl každý fanoušek Pirátů z Karibiku, který se chtěl díky ideální spolupráci zapojit do zábavy, snadno zapojit, čímž hra bezpochyby vyniká nad konkurencí.

Dead by Daylight | Resident Evil

Dead by Daylight je jedinečná hororová hra pro více hráčů, a proto je logické, že obsahuje aktualizace a plány nových skinů a map. Skutečnost, že Behaviour Interactive ve spolupráci s Capcomem spojili dvě ceněné hororové hry do jedné, byla vítána a mnoho hráčů se k ní vracelo. To byla pro mnoho hráčů třešnička na dortu.

Leon S. Kennedy a Jill Valentine byli zařazeni jako přeživší do aktualizace hry Resident Evil pro Dead by Daylight spolu s novými legendárními skiny s Claire a Chrisem Redfieldem z prvního Resident Evil.

Někteří fanoušci sice pochybovali o tom, proč byl jako nový zabiják vybrán Nemesis, jedna ze stvůr Resident Evilu, ale způsob, jakým se jeho schopnosti spojily s herním stylem Dead by Daylight a přinesly něco zcela nového, odhalil, proč byl vybrán právě on. Nestává se často, aby přímočará spolupráce zlepšila hratelnost, ale uvedení Nemesise přesně tohle dokázalo.

Kingdom Hearts | Super Smash Bros. Ultimate

Mnoho hráčů má rozporuplné názory na to, zda se Sora z Kingdom Hearts někdy objeví v Super Smash Bros. na dlouhou dobu. Zatímco někteří fanoušci se upínali k naději, jiní byli přesvědčeni, že omezení autorských práv a zákonnosti tomuto crossoveru zabrání. Navzdory všem šancím však byla Sora odhalena jako poslední DLC postava pro Smash Bros.

Fanoušci si při hraní s přáteli mohou připadat jako ve snu, když vidí, jak se Mario, Sonic, Pac-Man a Sora zapojují do boje, protože v tomto crossoveru se se Sorou střetává tolik fantastických bojovníků ze hry Super Smash Bros. V DLC je zahrnut držitel klíčového nože, scéna, tuna fantastické hudby a duchové, takže je ideální prakticky pro každého fanouška Kingdom Hearts. Díky náhodnému setkání na profesionální akci je vstup Sory do Smashe téměř stejně úžasný jako samotný crossover.

Závěr

Spolupráce v oblasti her se v nejbližší době nezpomalí. Z tohoto důvodu je velká šance, že budete chtít začít strategicky utrácet. Herní tržiště Eldorado.gg vám nabízí šanci utrácet rozumně, protože vám pomáhá nakupovat herní měnu, jako jsou EFT Roubles pouze za férové ceny.