Hlavní navigace

Otestováno: domácí kino od LG je dokonalé

Zdroj: Redakce

Zatímco moderní televizory se překonávají v kvalitě obrazu, s jejich standardním zvukovým vybavením to už bývá horší. Pro běžné sledování zpráv a zábavných nebo dokumentárních pořadů nám klasické stereo stačí. Film a zvláště film ve vysokém rozlišení a ve formátu 3D si však žádá jinou kvalitu zvuku. Sami jsme vyzkoušeli, co je na tom pravdy a otestovali jsme 5.1 kanálový 3D Blu-Ray systém domácího kina.

Komerční sdělení
18. 12. 2012

Sdílet

LG BH 7420P

Jedno z nejlepších domácích kin této kategorie na trhu dle našeho názoru v současnosti představuje model LG BH7420P. Vyznačuje se ohromujícím zvukovým výkonem 1100 W s podporou 3D. Nabízí přístup k digitálním sítím prostřednictvím integrovaného Wi-Fi modulu. Navíc splňuje certifikaci DLNA, která umožňuje bezdrátový přenos videa, hudby a fotografií uložených na vašem počítači přímo do přehrávače.

Dokonalé zvukové zážitky z přehrávaných filmů na Blu-ray discích zajišťuje dvojice pokročilých audio dekodérů Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio vyvinutých speciálně pro optické vysokokapacitní disky nové generace Blu-ray a HD DVD.  Mají za úkol podávat bezeztrátovou kvalitu, stejně jako audiosystémy v nejmodernějších kinech. Součástí systému domácího kina  LG BH 7420P je multimediální 3D Blu-ray přehrávač a dva sloupové reproduktory, dva malé reproduktory a jeden subwoofer.

LG BH 7420P

Reprodukci videa v plném HD rozlišení 1080p včetně 3D Blu-ray zajišťuje rozhraní HDMI, kromě jednoho výstupu je přehrávač vybaven i dvěma HDMI vstupy pro rozšíření systému o další periférie umožňující přenos audiovizuálního obsahu ve vysokém rozlišení. K systému lze rovněž připojit přehrávač či mobilní telefon s OS Android nebo iPhone.

Prostřednictvím USB portu lze přehrávat digitální multimediální obsah z připojeného USB zařízení včetně externího HDD. Systém nabízí také jednu nadstandardní funkci, takzvané ripování. Jde o možnost nahrávat obsah hudebního CD ve formátu MP3 na připojený USB flash disk nebo na kompatibilní MP3 přehrávač. Ve výbavě přehrávače nechybí ani FM tuner s podporou RDS.