Hlavní navigace

Pracuje Microsoft už na Windows 7 SP 1?

6. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Windows 7 je velmi stabilní a bezproblémový systém již od vydání betaverze a Release Candidate. Ovšem i po dokončení se jako žádný software neobejde bez aktualizací a oprav. Ty jsou postupně uvolňovány ve formě pravidelných hotfixů, ovšem již nyní Microsoft pravděpodobně připravuje první servisní balíček.

Podobně jako u předchůdců byl v registrech systému nalezen speciální klíč, jenž určuje, zdali uživatel ve Windows Update uvidí testovací verzi Service Packu 1 nebo ne. Dle dohadů Microsoft brzy zahájí, možná již zahájil, externí testování balíčku oprav, tedy testování nejen v rámci komunity, ale také mimo ni na dalších subjektech.

Externí bohužel neznamená veřejné a běžní uživatelé si tak budou muset počkat. Jak dlouho budou muset čekat, to nikdo netuší. Možná několik měsíců, možná déle. Internetové zdroje zatím předpovídají uvedení veřejné testovací verze na září, pokud zůstane u podobného plánu jako u Windows Vista. Ještě před dokončením se objevila sestavení označená jako Service Pack 1, kdy však vývojáři nejspíše jen testovali mechanismus doručování a instalace. Microsoft momentálně odmítá cokoli oficiálně komentovat.

Zdroj: Computer World

Byl pro vás článek přínosný?