Hlavní navigace

Přenosný akumulátor s bezdrátovým nabíjením? iPhone se takové hračky dočká

18. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nabíjení telefonů je pěkně otravné, když musíte pokaždé někde hledat kabel a ručně ho zasunovat a vysunovat z příslušného konektoru. Nokia nebo před ní Palm vsadili na bezdrátové nabíjení. Pro iPhone podobné řešení neexistuje, přesto se něco aspoň vzdáleně podobného a zajímavého rodí na Kickstarteru.

Cabin je obal pro telefon, jenž v sobě ale schovává další akumulátor, čili zvládne váš smartphone dobíjet na cestách. A jak přesně toho dosáhne? Díky speciálnímu malému adaptéru, který zasunete do nabíjecího konektoru. Přenos energie pak probíhá technicky vzato bezdrátově. Jestli už telefon s hliníkovým obalem vypadá pěkně, nebo ne, necháme na vás.

 

Pod povrchem se schovává akumulátor o kapacitě 2 200 mAh. Výdrž tím pádem zvednete zhruba o 130 %. Efektivita nabíjení prý zůstává stejná jako u kabelového připojení. V krabici najdete ještě malý dock, takže celou konstrukci i s telefonem zasunete do něj a nabíjíte oba akumulátory souběžně.

K tomu se telefon bude ještě synchronizovat s počítačem, neboť dock je s ním spojený kabelem. Autoři slibují kompatibilitu pouze s iPhonem 5 a 5S. Cabin by podle nich neměl plnit funkci ochranného obalu, pouze přenosného zdroje. Stav vybití indikuje LED. Projekt sháněl 50 000 dolarů, nyní už autoři mají víc a během zbývajícího více než měsíce vyberou určitě další peníze navíc.

Zdroj: Kickstarter

Byl pro vás článek přínosný?