Hlavní navigace

„Přepni na ČT1“. Vodafone TV má nový set-top-box, který lze ovládat hlasem

29. 3. 2021

Sdílet

Zdroj: Vodafone

Operátor loni koupil UPC a převzal jeho síť, která je základem současné služby. Původní kabelovku ale rozšířil na celoplošnou internetovou televizi. Zákazníky postupně převádí pod svá křídla a nyní k tomu přidal zbrusu nový set-top-box. Ten jde ovládat hlasovými příkazy.

Pro přepnutí na jinou televizní stanici tak stačí stisknout tlačítko a vyslovit „Přepni na ČT1“. Fungují i povely „Zastavit, Hlasitěji, Zesílit, Předchozí kanál“ nebo „Přehraj od začátku, Přepni na ČT24, Přetoč o 5 minut vpřed“. Mikrofon je umístěn přímo v ovladači.

Set-top-box obsahuje pro připojení k síti Wi-Fi a dálkový ovladač funguje přes Bluetooth (a nemusíte jím proto mířit). Zákazníci za pronájem základního set-top boxu platí 70 korun měsíčně, u tohoto prémiového půjde o120 korun měsíčně.

„S prémiovým set-top boxem bude také snazší vyhledávání konkrétních pořadů nebo filmů. Vyhledávat bude možné nejen podle názvu filmů či seriálů, ale také například podle jména oblíbených herců. Stačí prostě říct jméno a box zobrazí všechny filmy, ve kterých herec hraje. Hlasové ovládání budeme neustále vylepšovat i na základě toho, jaké příkazy budou zákazníci boxu zadávat. Box také velmi dobře reaguje na dětský hlas, takže i malí členové domácnosti si mohou pomocí hlasu spustit svoji oblíbenou pohádku,“ popisuje Milan Raška, ředitel oddělení rozvoje televizní a internetové služby společnosti Vodafone.

Vodafone TV má tři základní tarify v cenách od 150 Kč a nabízí i Netflix. Set-top-boxy má nyní v nabídce dva, aplikace pro Smart TV ale zatím nenabízí.

zdroj: TZ Vodafone

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.