Hlavní navigace

Přeskakovat reklamy Primy jde za poplatek jen u dvou operátorů

27. 6. 2022

Sdílet

Zdroj: FTV Prima
Přeskakování reklam u stanic Primy od začátku června na internetových televizích nefunguje. Televize nabízela operátorům variantu, kdy přeskakování za poplatek umožní, ale je jasné, že po této funkci velká poptávka nebude.

Ze všech operátorů začali divákům nabízet přeskakování reklam stanic Primy u zpětného zhlédnutí jen dva: SledováníTV a LepšíTV. Prima si za takzvané „vykoupení se z práv“ nechá zaplatit a stejně tak zákazníci internetových televizí mají tuto službu za poplatek.

Ostravská LepšíTV nabízí přeskakování reklam za 59 Kč měsíčně k ceně běžného tarifu. Ten základní stojí 99 Kč. Brněnské SledováníTV si pak za tuto funkci řekne 69 Kč. Pro srovnání, přímo Prima nabízí své stanice bez reklam přes web iPrima za 89 Kč měsíčně.

LepšíTV reklamní bloky automaticky přeskočí (zřejmě ne u živého vysílání), a reklamu tak neuvidíte, ani kdybyste chtěli (neověřovali jsme, možná se na reklamu půjde posuvníkem nějak dostat).

Reklamní bloky Primy na SledováníTV Reklamní bloky Primy (žlutě) na SledováníTV (zdroj: Cnews)

SledováníTV na dotaz Cnews o této funkci také uvažuje, ale zatím ji nespustilo. Důvodem je zejména počáteční nepřesnost časových značek od Primy. Mohlo by se totiž stát, že divák přijde i o kousek pořadu.

V případě sledování ve webovém prohlížeči lze po čas reklamy „přepnout“ do nového okna a pustit si jiný kanál. Na televizoru se reklamě vyhnete jen postaru například odchodem na WC. Kolik lidí tuto službu (balíček s přeskakováním) využije, operátoři nechtějí sdělovat.

Připlatili byste si za Primu bez reklam?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.