Hlavní navigace

Přichází Skype 5.10 pro Windows. Umí seskupovat oblíbené kontakty

15. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V tomto měsíci se Skype skutečně zmáhá. Microsoft možná byl to nejlepší, co se službě mohlo stát. Zavádění reklam při běžných hovorech nás tolik obtěžovat nebude, způsob, jak komunikační síť monetizovat, je to ale dobrý. Anarchie v klientech pro různé desktopové operační systémy se začíná uklidňovat, včera vyšel nový Skype 5.10 pro Windows, novou verzi ovšem dostal také OS X a kupodivu i dlouho opomíjený Linux. Kvalitní pokrytí všech možných platforem je pro Redmondské patrně prioritou. To se nám líbí. Podobně se nám zalíbilo také včerejší vydání klienta pro Windows.

Tip: Skype oficiálně nasazuje reklamy během hovoru. Povinné pro „neplatiče“

Vývojáři si tentokrát pohrávali se seznamem kontaktů. V první řadě sjednotili kontakty ze Skypu s lidmi ze sítě Facebook. Jak asi víte, do největší světové sociální sítě můžete od nedávna už i videotelefonovat. Na jediném seznamu tak nově budete mít všechny kontakty. Konec rozdělení nicméně může představovat trochu problém, protože vznikne velká hromada jmen. Proto nám vývojáři dávají možnost si vybrané jedince přesunou do skupiny oblíbených. Oblíbené kontakty se zobrazují vždy v horní části seznamu, takže k nim máte pohodlný přístup a nemusíte je zdlouhavě hledat.

 

Můžete je sem přesunout metodou táhni a pusť, případně skrze kontextovou nabídku. Podobnou funkcionalitu můžete znát mj. z Windows Live Messengeru. Mezi skupinami se můžete přepínat, takže docela snadno vyfiltrujete buď jen lidi ze Skypu, nebo z Facebooku.

Kdybyste komunikátor používali na velmi starém počítači a měli problémy při videohovorech, můžete se nyní přepnout do režimu zpětné kompatibility a vaše trable by měly ustat. Týká se to grafických karet a ovladačů k nim, které si správně nerozumí s DirectX 9. Když nebudete vědět, co s potížemi udělat, najděte ve svém uživatelském profilu (obvykle v C:\Users\Uzivatelskejmeno\AppData\Roaming\Skype\Uzivatelskejmeno) soubor config.xml a přidejte nový řádek a do něj toto:

  • 1

Tímto se mohou řídit pokročilejší uživatelé, ostatní ať si zavolají někoho na pomoc. Program také obsahuje aktualizovaný český překlad.

 

Zdroj: Skype Garage

Byl pro vás článek přínosný?