Hlavní navigace

Přidejte si příkazy pro kopírování a přesun do kontextové nabídky

28. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Příkazy Přesunout do složky a Kopírovat do složky umístěné v kontextové nabídce (ta, která se zobrazí po klepnutí pravým tlačítkem na soubor nebo ikonu), mohou velmi usnadnit práci těm, kteří často pracují a manipulují s různými sobory. Pokud mezi ně patříte, stačí provést drobný zásah v registru.

Nástroj Editor registru spustíte tak, že stisknete Win+R, do políčka zadáte řetězec regedit a klepnete na tlačítko OK. Následně přejděte do větve:

HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers

Přesunout do složky

Vytvořte nový klíč tak, že klepnete pravým tlačítkem na volnou plochu, zvolíte položku Nový a v nabídce pak klepnete na položku Klíč. Pojmenujte ho MoveTo. V pravé části by se měla nacházet položka pojmenovaná jako (Výchozí). Klepněte na ni pravým tlačítkem, zvolte Změnit a jako Údaj hodnoty zadejte řetězec:

{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}

Následně klepněte na tlačítko OK. Výsledek se projeví okamžitě, stačí spustit Průzkumníka a klepnout pravým tlačítkem na nějaký soubor.

Kopírovat do složky

Obdobným způsobem můžete do kontextové nabídky přidat také příkaz Kopírovat do složky. Na stejném místě vytvořte další klíč a pojmenujte ho CopyTo. Jako hodnotu jeho položky (Výchozí) nastavte následující řetězec:

{C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}

Změnu opět potvrďte tlačítkem OK. Výsledek snažení by měl vypadat takto:

Byl pro vás článek přínosný?