Hlavní navigace

Přijde Cortana i na konkurenční platformy? Vyloučit to úplně nelze

16. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vlastní služby můžete využít jako prodejní artikl pro některé své produkty. Co si nechat pro sebe a čím potěšit uživatele jiných platforem? Odpověď není úplně snadná. Řekl bych, že na mobilech o hlasových asistentkách uvažujeme spíše jako o exkluzívních funkcích a specifických vlastnostech daných platforem.

Tip: Cortana bude znít více lidsky, sofistikovaně určí polohu a další drobky

Microsoft se nicméně zamyslel nad tím, jestli Cortanu nepřivést na iOS nebo Android. Na konferenci SMX Advanced 2014 se ptali pánové z GeekWire. Marcus Ash, manager z týmu kolem Windows Phone, naznačil, že se tímto Redmondští zabývají. V nejbližší době se však nezdá pravděpodobné, že by se inteligentní Cortany vzdali.

Podle Ashe se hlasová asistentka může stát onou funkcí, která bude kritická při rozhodování o tom, s jakým operačním systémem si koupíte další telefon. Ačkoli by možná uživatel s Androidem, který má počítač s Windows, rád zažil konzistentní zážitek, Microsoft by logicky byl radši, kdybyste v takovém případě stroj s Windows doplnili smartphonem s dlaždicemi.

 

Pokud Ash něco připustil, pak to nepřímo byl spíše záměr mít Cortanu také v plnohodnotných Windows. Tady se nicméně žádné překvapení nekoná, otázkou vždycky bylo spíše kdy k uvedení asistentky do operačního systému dojde. Cortana pro jiné systémy by dále čelila potížím s integraci. Přece jen, jedná se o těsně integrovanou součást systému.

Microsoft na druhou stranu v poslední době podporuje konkurenční platformy, ven už dostal Office pro iPad, následovat bude varianta pro tablety s Androidem. Tablety s Windows se kancelářského balíku zřejmě dočkají až jako poslední. Příchod Cortany za nějaký čas např. na Android úplně vyloučit nelze.

Zdroj: GeekWire via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?