Hlavní navigace

Prima spustila videopůjčovnu. Telenovely nabízí za 29 Kč / díl

19. 2. 2019

Sdílet


Videotéka Prima Play je s námi již sedm let. Za tu dobu několikrát změnila design, rozšířila nabídku obsahu, dostala mobilní aplikace, ale potkala ji také řada omezení. Již čtyři roky je bezplatný archiv televize omezený jen na týden staré pořady a filmy, kompletní archiv je zpoplatněn částkou 49 Kč (a zbaven reklamy). A teď dochází k dalšímu drobení.

Prima minulý týden spustila novou videopůjčovnu (iprima.cz/videopujcovna), která již nenabízí videa s reklamou, ani za předplatné, ale musí se za každý titul platit zvlášť. Televize slibuje 100 filmů a seriálové předpremiéry od 29 Kč za kus.

Praxe? V katalogu je 58 českých a zahraničních filmů, všechny po 49 Kč. A k tomu nové díly (celkem pět) vlastních seriálů Černé vdovy, Krejzovi a Modrý kód s cenou 29 Kč za kus. Žádná stovka, ale 63 videí, zvláštní zaokrouhlování…

TIP: Co je to HbbTV a jak jej naladit

Videa v lze sledovat v rozlišení 288p až 1080p, platí se za ně platební kartou, PayPalem nebo pomocí prémiových SMS. Video musíte spustit do 30 dní od zapůjčení, od prvního zhlédnutí máte 48 hodin na to, aby si video mohli neomezeně pustit znovu. Pak licence propadne.

Obsah je zatím dostupný jen ve webových prohlížečích na PC a Androidu. Na iOS televize doporučuje používat aplikaci Prima Play, ale ta při pokusu o spuštění videa zahlásí, že je dostupné jen na webu. Další možností, jak si přehrát videa z půjčovny, je HbbTV aplikace iPrima, kterou můžete vyzkoušet na chytrých televizorech připojených k internetu.

Byl pro vás článek přínosný?