Hlavní navigace

Přítomnost tlačítka Start ve Windows 8.1 potvrdil další zdroj

24. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ne, že by se nám Osmičky nelíbily, ale konzervativní uživatelé drastické změny nenesou nejlépe. Firma se konečně odhodlala naslouchat zpětné vazbě a do operačního systému po negativních ohlasech zřejmě vrátí nikoli celou nabídku, ale tlačítko Start. O tom jsme vás již informovali, comeback však byl znovu potvrzen. Tentokrát informace označil za pravdivé zdroj portálu The Verge. Jak to, že Microsoft mění rozhodnutí, o němž byl donedávna skálopevně přesvědčen?

Tip: Může se ve Windows 8.1 nakonec vrátit tlačítko Start? Microsoft to zvažuje

Ve firmě se zřejmě změnily poměry poté, co odešel Steven Sinofsky. Ten si šel tvrdě za svou vizí, aniž by si nechal do práce mluvit. Právě změna ve vedení divize Windows bude proto pro uživatele ve výsledku spíše příjemná. Určitě se nedočkáme situace, kdy by firma zanevřela na Metro, avšak aspoň drobné ústupky povedou k vyšší spokojenosti zúčastněných. V posledním uniklém sestavení se tlačítko Start stále nevyskytuje, společnost jej však podle všeho odhalí až v souvislosti s veřejnou betaverzí Windows 8.1.

 

Chybějící viditelné tlačítko nahradil roh obrazovky, kam stačí zajet myší a je vám nabídnut přechod na Úvodní obrazovku. Skryté prvky byly pro změnu ústupkem pro tablety. Na nich máme pro změnu hardwarové tlačítko pro návrat na Úvodní obrazovku. Uživatelé osobních počítačů změnu nepřijímají dobře. Zadní vrátka pro volitelné obnovení ovládacího prvku jim Microsoft naneštěstí nenechal.

Tlačítko prý bude velmi podobné tomu, co známe z Šému. Že na něm bude opět symbol Windows, bychom ovšem předpokládali i bez tvrzení zdroje. Na závěr jedna drobnost. V souborech v uniklém sestavení č. 9374 byly nalezeny důkazy o tom, jak se budou nazývat veřejné ukázkové verze Windows, jež spatří světlo světa pravděpodobně v červnu. Potažmo se nám tím potvrdilo, jak Microsoft plánuje produkty pojmenovat. Názvy nás nepřekvapily ani v nejmenším:

  • Windows 8.1 Preview
  • Windows Server 2012 R2
  • Windows RT 8.1 Preview

Microsoft má v názvech zřejmě jasno
Microsoft má v názvech zřejmě jasno| Foto: @windows4live

Zdroj: The Verge | @windows4live

Byl pro vás článek přínosný?