Hlavní navigace

Pro psavce i hráče. Razer vyrobil první mecha-membránovou klávesnici [IFA]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Známý výrobce herních periferií a počítačů na veletrhu IFA ukázal klávesnici Ornata. Používá zcela nový typ spínačů, které Razer označuje jako mecha-membránové. Kombinuje totiž dvě nejrozšířenější technologie – mechanickou a membránovou. Dle slov Razer spojuje výhody obou.

Razer Ornata

Klávesy Ornaty leží na gumové membráně, takže má stisk působit měkce a lehce, ale zároveň je přítomen mechanický spínač, který stisk potvrdí hlasitějším cvaknutím a hmatovou odezvou. O životnosti však výrobce nemluví.

Razer Ornata

Ornata má středně vysoké klávesy. Podporuje anti-ghosting pro až 10 současně stisknutých tlačítek. Klávesy jsou programovatelné včetně možnosti on-the-fly záznamu maker. Předložka je odnímatelná. Klávesnice s rozměry 463 × 154 × 31 mm váží 950 gramů.

Razer OrnataRazer OrnataRazer Ornata

Razer na trh pošle hned dvě varianty. Základní varianta má jen zelený podsvit kláves, verze Chroma se chlubí RGB diodami s až 16,8 milionu barev. Podsvícená je každá klávesa zvlášť. Díky Chroma SDK mohou hry barevně zvýrazňovat všechny důležitá akční tlačítka.

" width="640" frameborder="0" height="360">

Klávesnice Oranta se začnou prodávat v říjnu, doporučená cena je 90 eur (2400 Kč) za jednobarevnou verzi a 110 eur (3000 Kč) za barevnou.

Tip: O rozdílu mezi membránovými a mechanickými klávesnicemi si můžete přečíst v našich starších článcích. Předloni jsme několik mechanických modelů rovnou i otestovali.

 

Zdroj: Razer

Byl pro vás článek přínosný?