Hlavní navigace

Problémy Samsungu nekončí. V letadle se vznítil i vyměněný Galaxy Note 7

6. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsungu vrcholí výměnný program, v rámci kterého zákazníkům nahradí první revizi Galaxy Notu 7 za novou, která by již měla mít bezpečný (tj. nevybuchující) akumulátor. Tento týden se však údajně vznítil i vyměněný kus. Stalo se tak před letem 994 Southwest Airlines z Louisville do Baltimoru. Pasažéři i posádka museli opustit letadlo.

Už se prý vznítil i Galaxy Note 7 z nové série
Už se prý vznítil i Galaxy Note 7 z nové série

Majitel telefonu Brian Green řekl magazínu The Verge, že šlo jistě o nový kus. Koupil jej 21. září u operátora AT&T. Na štítku krabice byl černý čtvereček a v systému byla vidět zelená ikonka akumulátoru, což jsou poznávací znaky nové série telefonu.

 

Galaxy Note 7 chtěl před vzletem schovat do kapsy, ale mobil mu spadl na zem a začalo se z něj kouřit. Nakonec i propálil koberec na podlaze. Majitel tvrdil, že GN7 byl nabitý z 80 % a pro nabíjení používal výhradně bezdrátovou nabíječku.

Samsung vzkázal The Verge, že už případ vyšetřuje. K občasným vznícením akumulátorů dochází u všech mobilů. V USA tento týden vzplál i nový iPhone. Je tak možná jen nešťastná náhoda (vada jednoho kusu, nikoliv série), že problémy opět postihly Galaxy Note 7.

Oživeno: České zastoupení Samsungu nám zaslalo komentář k případu: „Dokud se nám nepodaří postižený telefon získat a prověřit, tak nemůžeme potvrdit, že tento incident způsobil nový Note7. Spolupracujeme ale s úřady i leteckou společností Southwest, abychom zařízení získali co nejdříve. Jakmile přístroj prověříme, poskytneme další informace.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?