Hlavní navigace

Proč rezervovat upgrade na Windows 10? Systém se předběžně stáhne

8. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

V podcastu jsme usoudili, že význam rezervace upgradu na Windows 10 spočívá především v osvětě, aby uživatelé nebyli překvapení. Tím, že nyní provedete rezervaci, nicméně rovněž zajistíte, že systém budete moct nainstalovat hned 29. července. Ono distribuovat 3 GB mezi miliony lidí v jediný den je nápor, který by servery nemusely zvládnout.

Windows Update potvrzuje rezervaci
Windows Update potvrzuje rezervaci

Microsoft odhalil, že proto proběhne stažení souborů dříve. Tento postup známe z digitální distribuce her, kdy se tituly v předprodeji začnou stahvat o pár dní dříve, aby v den vydání hráči mohli usednout do křesla a hrát. Díky předběžnému stažení proběhne distribuce Windows 10 včas, abyste 29. července mohli v klidu přejít bez nekonečného čekání na stažení.

Samozřejmě bude stažení k dispozici všem uživatelům i bez rezervace, i z uvedeného důvodu ale Microsoft preferuje spíše rezervaci. Mimochodem, všimněte si, jak se liší českáanglická verze častých otázek a odpovědí k upgradu na webu Microsoftu.

 

Diskutovaná smysluplnost rezervace spočívá také v tom, že se předem dozvíte, jestli můžete povýšit stávající Windows z pohledu kampatibility hardwaru a softwaru. Microsoft posledních několik verzí vytvořil s ohledem na kompatibilitu, takže obvykle není problém ani mnoho let starý počítač vylepšit novým operačním systémem, aniž byste přišli o fungující programy nebo zařízení.

Pokud máte v domácnosti více počítačů, musíte rezervaci potvrdit na každém zvlášť. Jak jsme si vyzkoušeli, tak zadání e-mailové adresy po vás chce rezervační systém jenom jednou. Když už jsme u toho ještě jednou podotýkám, že e-mailovou adresu Microsoftu svěřovat nemusíte, jedná se o dobrovolný krok a rezervace proběhne i bez něj. E-mail zadejte, pokud na něj chcete v budoucnu dostat upozornění o dostupnosti Windows 10.

Jak zkontrolujete kompatibilitu počítače?

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?