Hlavní navigace

Proč se nespouští aplikace z Windows Store? Pár tipů, co za tím může být

26. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste přešli na Windows 8, možná jste se setkali se zvláštním problémem – nemůžete spouštět dotekové aplikace, určené pro Metro. Podle všeho tyto problémy postihují především upgrady, nikoli čisté instalace operačního systému. Poněkud zvláštní trable mohou mít několik příčin a podle všeho je lze vyřešit docela snadno. Patrně nejméně častým zádrhelem bude příliš nízké rozlišení obrazovky. Upřímně, kdo používá displej s rozlišením nižším než 1 024 × 768 bodů?

Tip: Bezpečnostní prověrka: Defender ve Windows 8 zablokoval 84 % malwaru

Častěji dotekovou aplikaci nespustíte kvůli starému ovladači ke grafické kartě. Nová Windows proto raději vždy rovnou vybavte novými ovladači. Dotekové aplikace se rovněž někdy odmítnou spustit, když vypnete Řízení uživatelských účtů. To tedy nedělejte. Stejně tak se nepřihlašujte do zabudovaného administrátorského účtu. Sami si účet se správcovskými právy klidně vytvořte, ale Administrátorovi se vyhýbejte. Přirozeně můžete vždycky zkusit přeinstalovat aplikaci.

 

To ovšem nepomůže, pokud nemůžete spustit žádnou, v takovém případě váš problém způsobuje jedna z uvedených položek výše, nebo antivirus. Po upgradu bude právě antivirus patřit k nejčastějším viníkům. Většina antivirových řešení již byla aktualizována a oficiálně podporuje Windows 8, proto se ujistěte, že máte nainstalovánu poslední verzi. Pokud máte, program přeinstalujte, resp. nejprve jen odinstalujte a zjistěte, jestli problém se spouštěním aplikací přetrvává.

Pakliže ano, víte, kde se stala chyba. Antivirus opět nainstalujte. Kdyby se problém znovu vyskytl, zvolte jiné bezpečnostní řešení. Microsoft ve Windows 8 nabízí svůj Windows Defender, který vám základní ochranu v případě potřeby poskytne. Problémy po upgradu nahlásili jak uživatelé AVG, tak Kasperskyho nebo Avastu.

Zdroj: Microsoft Community via Softpedia

Byl pro vás článek přínosný?