Hlavní navigace

Prodeje tabletů mají v příštím roce vzrůst až o 134 procent

10. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle analytiků má v roce 2012 vzrůst počet dodaných tabletů s operačním systémem Android až  o 134 procent. Počet tabletů mimo svět Applu a iPadu tak může příští rok dosáhnout 45, respektive 55 milionů prodaných kusů.

Platforma Google Android zatím nevykazuje znaky zpomalení, a příští rok může růst ještě rychleji. Podle zdrojů webu Digitimes má být v roce 2012 dodáno o 134 procent více tabletů (mimo Apple iPad) než v současnosti. Vyjádřeno čísly, očekává se prodej 44 až 45 milionů tabletů v roce 2012, což znamená vzestup od 19 až 20 milionů. Zvýšení lze připsat uvolnění operačního systému Android s kódovým označením Ice Cream Sandwich, který má být uveden na podzim tohoto roku.

Výrobci procesorů také uvolní své procesory nové generace, jako je Nvidia Tegra 3 nebo TI OMAP 5. Očekává se, že výsledný širší výběr z mnoha různých tabletů bude pro platformu Androidu znamenat přínos.Toshiba Thrive

Tablet Toshiba Thrive

Ve světě Applu však samozřejmě není vše negativní. Ten samý zdroj předpokládá pro Apple iPad zvýšení dodávek o 55 procent, od přibližně 35 milionů k 55 milionům. Všeobecně se dá říci, že předpovědi ohledně vývoje prodejů tabletů jsou od většiny analytiků pozitivní - přinejmenším pro blízkou budoucnost.

Zdroj: notebookcheck.net

Byl pro vás článek přínosný?