Hlavní navigace

Projekt Aria řeší ovládání chytrých hodinek bez druhé ruky

24. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smartphone i tablet se dá alespoň z části ovládat jednou rukou. U chytrých hodinek to však možné není a i proto vznikl projekt Aria. Má podobu malého doplňku, který se vloží pod pásek hodinek a dokáže takto snímat pohyby prstů a dlaně. Díky tomu je možné nastavit ovládání bez použití druhé ruky použitím netradičních gest. Ostatně video toho řekne nejvíc.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Hodinky bude možné ovládat ťukáním a kmitáním prstů a také sevřením celé dlaně. Nabízí se tedy hned několik gest, pro které je možné nadefinovat jednotlivé akce. Na videu je vidět fungující prototyp, který je připojený k hodinkám Motorola Moto 360. Zpracování gest zatím není zrovna nejrychlejší a pohodlnost taky nebude pravděpodobně úplně nejvyšší. Aria je však stále ve stádiu vývoje a tvůrci chtějí projekt dostat v příštích týdnech na Kickstarter, kde by měli získat prostředky na další rozvoj.

Doplněk bude dostupný pro hodnky Pebble Time za 69 dolarů a za 169 dolarů pro hodinky s Android Wear. První verze bude připojena přímo k hodinkám a nebude vyžadovat vlastní baterii. Androidí Aria se bude připojovat pomocí Bluetootj a bude obsahovat malý integrovaný akumulátor. Tvůrci počítají s vlastním SDK, které by mělo tento způsob přiblížit vývojářům aplikací pro Android a iOS.

Byl pro vás článek přínosný?