Hlavní navigace

Fanoušek-designér ukazuje, jak by mohl vypadat Průzkumník ve stylu designu Fluent

26. 3. 2019

Sdílet

Ve Windows 10 se Průzkumník oproti Osmičkám zásadně neproměnil. A zůstává stejný i po mnoha nových hlavních verzích Desítek. Jak by mohla vypadat evoluce ve stylu designu Fluent, nám musel ukázat až jeden nadšenec.

Od vzniku Windows 10 už nějaký ten pátek uplynul a původní design uživatelského prostředí se vyvinul ve Fluent. Tento designový styl je stále nasazován na dalších a dalších místech. Průzkumník patří k tradičním aplikacím, které změnám dlouhodobě vzdorují – s ohledem na původ aplikace se Microsoft loni horko těžko podařilo, aby reagoval na přepnutí do tmavého režimu zobrazení. To, že za několik let existence Desítek a UWP stále používáme stejného správce souborů, je pak povídání do jiného článku.

Jak by mohl vypadat nový Průzkumník respektující zásady designového stylu Fluent? Ve svých konceptech to ukazuje Michael West, designér, který se v Microsoftu v dohledné době bude angažovat zatím jen jako stážista. Počítá s průsvitným záhlavím, ale hlavně průsvitným postranním panelem se složkami. Úlohu nástrojové lišty stále plní pás karet, jen jeho kompaktní evoluce známá aktuálně z Outlooku nebo některých aplikací Office Online.

Na logice ovládání s přitom téměř nic nemění, je to stále starý známý Průzkumník, jen mnohem hezčí. Jestli se ovšem od Microsoftu někdy dočkáme výraznější evoluce správce souborů, o tom můžeme pouze spekulovat. Uvedený koncept je jen návrh fanouška, který není zaměstnaný v Microsoftu, jak některé reporty nesprávně uvádí.

Byl pro vás článek přínosný?