Hlavní navigace

První česká komiksová aplikace pro Android přináší klasickou komiksovou trilogii

10. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ano, skutečně se vám to nezdá, je tu nazpět trilogie Příhody Malého boha, Příchod bohů a Kruanova dobrodružství. Připomínáme, že jste se s ní ponejprv mohli setkat ještě za starých dávných komunistických časů v časopise ABC.

Celé je to velmi zajímavý počin: ve spolupráci s autorem komiksu Vlastislavem Tomanem se vydavatelé digitální verze rozhodli komiksy distribuovat s vlastní aplikací pro jejich prohlížení. Unikátní je na tom všem hlavně to, jaké kresby byly použity – jsou zde neupravené a tedy přesně takové, jak je doposud viděli pouze autoři.

Příhody Malého boha, Příchod bohů a Kruanova dobrodružství

Čtečka je funkční, mnohem zajímavější ale jistě je, že se pod každou stránkou nalézá komentář samotných autorů! Tvůrci i vydavatel naznačili, že je aplikace zároveň i jejich experimentem s placeným obsahem v českých podmínkách, takže se vzhledem k nákladům na vývoj a nákup práv na uveřejnění komiksů rozhodli stanovit cenu jednoho vydání na 40,- Kč a u celé trilogie na 75,- Kč. Když bude dost registrací, údajně se máme dočkat i dalších komiksových konverzí na iPhone a Android.

Zdroj: Google Play

Byl pro vás článek přínosný?