Hlavní navigace

Půl milionu klientů UPC bude mít v Česku i dalších zemích Evropy bezplatnou Wi-Fi síť

15. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

UPC začalo na jaře testovat novou bezplatnou službu Wi-Free. Jeden z největších poskytovatelů internetu vybudoval velkou roamingovou Wi-Fi síť z modemů svých klientů. Aktuálně je v Česku už 220 000 modemů typu ED 3.0, které umí vytvořit sekundární veřejnou síť.

K ní se připojí kdokoliv ze 440 000 zákazníků UPC. Aby nedošlo k zahlcení Wi-Fi, veřejná část má omezenou rychlost na 10/2 Mb/s a k jednomu modemu se bude moci připojit jen pět zařízení současně. Od 15. července až do poloviny srpna bude služba zákazníkům automaticky aktivována.

 

Stačí použít heslo vytvořené v aplikaci Moje UPC na www.upc.cz/mojeupc. Ze seznamu dostupných Wi-Fi sítí na mobilním zařízení zákazník vybere ”UPC Wi-Free“ a vyplní přihlašovací údaje. Od této chvíle se k UPC Wi-Free automaticky zařízení připojí vždy, když bude v jeho dosahu. Stejným způsobem se lze z Wi-Free i odhlásit,″ přibližuje Jan Kohout. Během úspěšného pilotního provozu v Plzni mělo příležitost UPC Wi-Free vyzkoušet přes 10 000 zákazníků UPC.

Služba navíc sahá i do zahraničí. Kromě dvou set tisíc českých hotspotů je dalších 5,5 milionu dostupných v Irsku, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Švýcarsku, Belgii a Nizozemsku. Zákazníci mohou Wi-Free na svých modemech vypnout, ale pak přijdou o možnost připojit se k ostatním.

Zdroj: UPC

Byl pro vás článek přínosný?