Hlavní navigace

Qualcomm nakoupí od HP mobilní patenty (Palm, iPAQ, Bitfone)

24. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Qualcomm se dohodl s HP, že odkoupí patenty týkající se Palmu, značky iPAQ a Bitfone. Za neupřesněnou cenu tak získá 1400 amerických patentů (některé ještě čekají na schválení) a 1000 patentů v dalších zemích. Výrobce polovodičů byl loni s 2100 patenty devátou „nejinovativnější“ společností v USA. Plody práce získané od HP bude moci využít ve svém hardwaru i softwaru, nápady bude také dále licencovat.

 

V dubnu to budou čtyři roky, co HP oznámilo, že Palm pohltí za 1,2 miliardy dolarů. Nový majitel ale akvizici nedokázal zužitkovat. Nejdříve vydal už nalajnované produkty, půl roku nato HP značku Palm zabilo a nový tablet TouchPad a smartphony Pre 3 a Veer firma obalila vlastním logem.

Za další půlrok HP oznámilo, že končí se smartphony a systémem webOS. Cílem bylo převést webOS do open-source a věnovat komunitě. Systém ale nakonec skončil u LG. Korejský výrobce jej letos umístí do chytrých televizorů. Takže značka Palm zůstala HP, patenty dostane Qualcomm a systém je u LG. Palm je definitivně roztrhán.

Zdroj: Qualcomm

Byl pro vás článek přínosný?