Hlavní navigace

Qualcomm uvádí Snapdragon 700. Přinese špičkový výkon i funkce za nižší cenu

27. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dva jsou málo, tři jsou moc, řekli si v Qualcommu. Boří před pěti lety zavedené pravidlo, že jeho modelové řady čipsetů budou začínat sudým číslem, a uvádí nový Snapdragon 700, který se vměstná mezi šesti- a osmistovku.

Zatím neznáme přesné parametry, k výrobcům se ale novinka dostane ještě v první polovině roku, takže letos bychom se mohli dočkat také prvních smartphonů. Ty by mohly začínat někde na 10 000 korunách.

Z dostupných informací zatím víme jen to, že první čipset řady Snapdragon 700 přinese o 30 % vyšší energetickou účinnost, lepší bude výkon i výdrž na jedno nabití ve srovnání se Snapdragon 660, nejvyšším zástupcem šestistovkové řady. To napovídá, že by stejně jako Snapdragon 845 mohl být vyráběn 10nm procesem.

Snapdragon 700 bude využívat procesorová jádra Kryo, grafiku Adreno a obrazový procesor Spectra. Bez udaných architektur nebo frekvencí ale nelze papírový výkon nijak hodnotit. Qualcomm mluví o podpoře heterogenních výpočtů, které budou zároveň využívat sílu CPU, GPU a dalších koprocesorů. DSP Hexagon pojme úlohy založené na neuronových sítích a má přinést dvojnásobný „výkon v AI“ oproti Snapdragon 660. Spectra má zase přinést foto technologie z nejdražších telefonů do vyšší střední třídy.

Sedmistovka podporuje také ultrarychlé sítě LTE, Bluetooth 5 a Quick Charge 4+. Poslední technologie zvládne nabídne 2750mAh akumulátor z nuly na 50 % za 15 minut.

Byl pro vás článek přínosný?