Hlavní navigace

Řada vylepšení v Office Online. Dokument otevřete v aplikaci pro Android

12. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Příval novinek kolem Office nekončí. Tentokrát došlo na Office Online, tedy webové aplikace v prohlížeči. Při prohlížení si všimnete, že se některá tlačítka nachází v horní nástrojové liště na pravé straně. A je jich víc. Přemístilo se sem tlačítko pro povolení úprav, ať už přes desktopový nebo webový Word. Vedle najdete řadu dalších užitečných funkcí jako sdílení, komentáře atd.

Některé tyto funkce bývaly pohřbené hlouběji. Tlačítko ke stažení nicméně stále není na liště viditelné, musíte otevřít hlavní nabídku. Aspoň rovnou vytisknete dokumenty v PDF, které bylo dosud nutné nejprve stáhnout. Pakliže budete dokumenty Ukládat jako, opět narazíte na pár nových možností.

Lze teď ukládat kopie dokumentů ve OneDrive anebo soubory prostřednictvím této nabídky přejmenovávat. Dále klasicky stáhnete kopii k sobě do počítače, případně si stáhnete PDF, přičemž dojde k automatickému převodu do tohoto formátu. Další tlačítko vám dovolí přidávat do OneDrive soubory otevřené prostřednictvím Office Online.

 

Microsoft vytvořil novou uvítací obrazovku, kterou uvidíte po otevření každé webové aplikace. Připomíná to, co známe z desktopových Office – spatříte poslední upravované soubory, případně šablony. Vývojáři pracovali na zlepšení výsledků na dotazy, jež píšete do vyhledávacího pole nad pásem karet.

K velice užitečným drobnostem patří zobrazení počtu označených slov. Především se ale na mobilech objevuje funkce známá z desktopu. Pakliže máte nainstalovány plnohodnotné programy Office, soubory v nich z prohlížeče otevřete klepnutím. Podobně když na Androidu klepnete na příslušné tlačítko, otevře se dokument v příslušné aplikaci Office.

Zdroj: Office Blogs

Byl pro vás článek přínosný?