Hlavní navigace

Radeon HD 5970 + GeForce GTX 480 na PhysX

30. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejvýkonnější grafická karta současnosti, Radeon HD 5970, může být v některých hrách znevýhodněna použitím GPU varianty široce užívaného fyzikálního enginu PhysX. Asi nebude mnoho uživatelů, kteří by tento spíše kosmetický nedostatek (k spočítání titulů s GPU PhysX vám budou stačit dvě ruce) řešili koupí nejvýkonnějšího grafického akcelerátoru ze stáje Nvidie, přesto se takovouto situaci jali redaktoři serveru TweakTown.com otestovat.

Testovací sestava již byla naznačena výše, přesto si ji zrekapitulujme a doplňme. Za AMD tu máme model Sapphire HD 5970 Toxic, za Nvidii Gigabyte GTX 480. Použitým procesorem je výkonný šestijádrový Intel Core i7-980X přetaktovaný na 4,2 GHz, který by neměl mít žádné problémy s uživením i takovéto divoké kombinace. Potřebnou „šťávu“ dodával blíže neurčený 1500W zdroj Thermaltake.

Nejzajímavější částí celého testu je bezesporu výkon v nějaké hře, která využívá GPU PhysX. Já jsem vybral graf ze hry Batman: Arkham Asylum, redaktoři v něm přinášejí výsledky samotné GeForce GTX 480 a následně i kombinace Radeonu + GeForce.

Jak můžete dobře vidět z grafu, na daném nastavení si bohatě vystačíte i s jedinou GeForce GTX 480. Pokud však prahnete po skutečně zcela plynulém hraní a minimálním počtu snímků o hodnotě 60, uspokojí vás až duo Radeon + GeForce, který fungovalo na jedničku. I na velké ploše 30" monitoru s rozlišením 2560 × 1600 px bylo průměrné FPS 119, minimální pak 60.

Abychom na TweakTownu neparazitovali přespříliš, na celý test vás odkážeme. Naleznete v něm další dvě hry, návod na zprovoznění kombinace Radeon + GeForce (nutno však podotknout, že nelegální a rozhodně ne perfektně funkční) a také měření spotřeby, na kterou je jistě nemálo z vás zvědavých. Celá recenze je velice zajímavá, i když z praktického hlediska nemá velký význam (takovéto řešení si koupi opravdu málokdo).

Zdroj: TweakTown

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku