Hlavní navigace

Mobilní aplikace od Raiffeisenbank prý odolá i zákeřnému malwaru

13. 3. 2019

Sdílet


Raiffeisenbank vydala novou aplikaci Mobilní eKonto 3.1 pro Android (Play Store) a iOS (App Store). Po velkém redesignu, který dorazil před Vánocemi, teď banka přidala užitečné funkce. Platby až do výše 5000 Kč lze podepisovat pomocí čtečky otisků či Face ID na iPhonech. Platby čekající na datum splatnosti nebo dostatečný zůstatek lze navíc dodatečně upravit.

Aplikace dále umí načíst QR kód z obrázků nebo PDF uložených v telefonu. Veškeré pohyby na účtu umí signalizovat pomocí push notifikací a přibylo fulltextové vyhledávání v historii transakcí. Nově lze v aplikaci čerpat bonusy na kreditní kartě nebo přepínat mezi různými typy účtů.

TIP: Security 2019 – Jaký malware začal nahrazovat ransomware?

Raiffeisenbank navíc slibuje, že její aplikace je odolná vůči různým formám malwaru, který by se snažil získat přístup do bankovnictví. Nasadila ochranu od společnosti Promon, která detekuje root nebo jailbreak zařízení a hlídá, že v něm neběží keylogger, screenreader nebo overlay. Zrovna před měsícem Eset varoval před malwarem, který útočí i na klienti českých bank.

Banka také prozradila, co přinese příště. V nadcházejících měsících to budou bezkontaktní platby pomocí mobilu. Na Androidu bude RB mít vlastní aplikaci, na iPhonech využije Apple Pay. Na mobilech také půjdou odesílat SEPA platby nebo zobrazit PIN ke kartě. V internetovém a později i mobilním bankovnictví bude možné spravovat účty i jiných bank díky podpoře multibankingu (PDS2).

O revoluci v českém bankovnictví jsme v únoru diskutovali v podcastu (od času 36:48).

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm-229-nebývale-pozitivní-události/

Byl pro vás článek přínosný?