Hlavní navigace

Rapidshare zase mění pravidla. Bude dražší a omezenější

13. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už jsou to více než dva roky, co Rapidshare kompletně měnil podmínky a ceny každých pár měsíců. Na tuto tradici slavné úložiště – zdá se – znovu navazuje. Loňská pravidla už byla sympaticky volná i pro neplatící stahovače. Nato Rapidshare oznámil další změny, které ve při nasazení 27. listopadu stejně vypadaly jinak.

Rapidshare zase mění pravidla

Nakonec se počítalo se dvěma účty Free a RapidPro. Oba měly neomezený úložný prostor, u bezplatného se ale soubory automaticky smazaly, pokud je 90 dní nikdo nestáhnul. Tvrdší byly další limity – denní traffic. Z cizího účtu mohli lidé stahovat celkově jen 50 GB dat za den, tedy jeden člověk mohl stáhnout 50GB balík, případně 100 lidí 500MB soubor apod.

RapidPro přitom stál 9,90 eura na 30 dní, 29,90 eura na 150 dní nebo 99,90 eura na dva roky. Zvlášť poslední účet byl velmi výhodný, za přibližně 4 eura měsíčně (100 Kč) dostal uživatel neomezený cloudový prostor pro ukládání libovolných souborů. Sám je totiž mohl nahrát i ukládat bez limitů.

 

Nové podmínky

Včera však Rapidshare ohlásil další změnu pravidel, která začnou platit o 20. 3. 2013. Neomezené úložiště se ruší. U účtu Free bude limitem 5 GB na uživatele, RapidPro bude ve dvou základních balíčcích o kapacitách 250 a 500 GB. Individuálně pak může Rapidshare přidělit i větší prostor za „férovou“ cenu. Cokoliv nad limit bude později smazáno.

RapidPro s kapacitou 250 GB bude automaticky nastaven všem stávajícím uživatelům. Cena pro nové bude 9,99 eura na 30 dní nebo 99,99 eura na rok. Za to dosud bylo neomezené úložiště na dva roky (!). Tarif s 500 GB bude za dvojnásobné ceny.

DT24

Švýcarsko-německá služba znovu zkouší trpělivost uživatelů. Žádné jiné konkurenční úložiště tak zbrkle (a často) nemění podmínky a ceny.

Zdroj: Rapidshare

Byl pro vás článek přínosný?