Hlavní navigace

Razer Blade 2.0: druhá generace herního notebooku od výrobce příslušenství

3. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzpomínáte si na herní notebook Blade od výrobce periferií Razer? Tento sedmnáctipalcový, černozelený počítač byl prvním vstupem značky na pole výpočetní techniky, když nepočítáme nějaké ty malé čipy integrované v myších či klávesnicích pro makra. Teď se potvrdilo to, co všichni stejně dávno tušili a co bylo vzhledem k prodejnímu úspěchu první série nevyhnutelné: chystá se druhá generace s vylepšenými vnitřnostmi.

Razer Blade 2.0

První Blade nebyl vzhledem ke svému určení nijak dobře vybavený – byl tenký a lehký, to ano, ale jako herní notebook bychom jej spíše neoznačili. Grafická karta GeForce GT 555M patřila někam do střední třídy a hraní v plných detailech a rozlišení Full HD bylo možné jen u málo náročných titulů. Blade měl ovšem jednu zajímavost, která jej mezi herní notebooky naopak zařazovala a zároveň jej odlišovala od většiny konkurence: vedle bloku klávesnice byl na základně malý dotykový displej s několika tlačítky a v případě, že tuto vychytávku hra podporovala, jste na tomto displeji mohli mít třeba minimapu a několik užitečných tlačítek.

Razer Blade 2.0

Ale nezaobírejme se příliš historií, nyní je za dveřmi Blade 2.0. Design podle všeho zůstane zachován, takže bude opět připomínat 17,3″ MacBook Pro v černé barvě; lišit se bude osazený hardware, který dostane nemalou porci výkonu navíc. Opět půjde o komponenty Intelu (procesor – zatím nespecifikované čtyřjádro Ivy Bridge, možná Core i7-3610QM) a Nvidie (grafická karta – GeForce GTX 660M, herní základ nové generace s jádrem Kepler a 2 GB paměti typu GDDR5). To bude doplňovat celkem dostačujících 8 GB operační paměti DDR3 na 1600MHz a dnes již podprůměrně velký 500GB disk společně s 64GB SSD, které bude fungovat jako rychlá vyrovnávací paměť pro často používaná data.

Razer Blade 2.0

Největším problémem Blade je ale opět cena, která stejně jako u minulé generace bude začínat na neuvěřitelných 2500 amerických dolarech; přepočet na koruny nemá moc smysl uvádět, protože do oficiální distribuce ve střední Evropě se dostane jen velmi těžko. Je to stejně jako minule hrozně moc, notebook s odpovídajícími parametry, třeba některou z konfigurací Lenova IdeaPad Y580, pořídíte i za méně než polovinu, jen bez loga Razer a bez onoho speciálního herního displeje. Vysoká cena ale Razeru nevadila ani minule, protože jak jsme vám již kdysi psali, po první sérii Blade se slehla zem během třiceti minut od zahájení prodeje.

 

Pokud byste si Blade chtěli taky koupit a přivézt z USA, počítejte zatím se zahájením prodeje v září tohoto roku (tedy již tento měsíc); je ale možné, že se vše stejně jako minule ještě protáhne.

Zdroj: Guru3D

Byl pro vás článek přínosný?