Hlavní navigace

Razer Blade se začal prodávat, první série zmizela po 30 minutách

1. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Očekávaný herní notebook Razer Blade se konečně po průtazích začal prodávat. Přestože má poměr výkonu a ceny z úplně jiné planety a jeho konfigurace se dá za herní označit jen se slušnou dávkou nadsázky, podle zprávy na facebookové stránce výrobce se po něm během třiceti minut jen zaprášilo.

Zpráva na facebooku Razeru ovšem neudává, kolik notebooků v této první sérii bylo určeno pro volný prodej. Je klidně možné, že první série pokryla především předobjednávky a na "běžné" zákazníky zbylo pár (desítek) kusů. V každém případě se Razer může chlubit snad nejrychleji vyprodaným notebookem v poslední době, na podobné situace jsme zvyklí spíše u nových herních konzolí a produktů Applu. Další notebooky by podle stejné zprávy měly být k dispozici přibližně v půlce měsíce.

 

O tom, co je Razer Blade zač, jsme už několikrát psali. Hardwarově nepřináší nic úžasného, dvoujádrové Core i7-2640M a grafika GeForce GT 555M v kombinaci s 8 GB RAM nejsou žádné dechberoucí parametry. 256GB SSD celkovou rychlost notebooku zřejmě slušně zvyšuje a je to rozhodně lepší, než dříve plánovanéý 320GB harddisk, ale výpočetní výkon nenahradí.

Blade sice namísto silného hardwaru nabízí vychytávky, jako Full HD displej, klávesnici s potlačením ghostingu a Razer Switchblade Interface, což je druhý displej vedle klávesnice, který je obklopen desítkou tlačítek s vlastními displeji (takže se jejich "popisky" mění podle potřeb spuštěné hry, pokud je se systémem kompatibilní). K tomu je třeba připočítat také pěkný design, připomínající sedmnáctipalcový MacBook Pro (ovšem v černé a zelené barvě) a na poměry sedmnáctipalcových herních notebooků malou tloušťku (22,4 mm) a hmotnost (2,92 kg).


Tohle všechno ale zní sice lákavě, ovšem cena 2 800 amerických dolarů z notebooku dělá v našich očích výrobek pouze pro nejzarytější fandy značky. Za stejnou cenu můžete dostat buď neporovnatelně výkonnější, opravdový herní notebook, nebo si za polovinu můžete poskládat ještě silnější desktop včetně kvalitních periferií třeba i od Razeru. Blade se tak řadí spíš mezi zajímavosti než mezi seriózní herní zařízení, i když nepochybujeme o tom, že League of Legends a DotA, které se objevují snad na všech reklamních fotkách a renderech Razeru, na něm běhají dokonale bez problémů.

Zdroj: Neowin, Facebook Razeru

Byl pro vás článek přínosný?