Hlavní navigace

Razer Nabu: chytrý náramek od výrobce herních periferií [CES]

9. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výrobce herních periferií představil na CESu chytrý náramek Nabu, který vás bude upozorňovat na notifikace z mobilu. Heslem je být stále připojen, ale nerušit okolí. Ať už půjde o meeting v práci, nebo o rande, vytahovat smartphone se prostě vždy nehodí. Letmý pohled na zápěstí vás informuje o tom, kdo volá, ale i o jiných notifikacích. Nabu samozřejmě potřebuje do páru smarpthone.

Nabu má dva displeje, jeden budete mít na horní části zápěstí, druhý na spodní. Horní zobrazí třeba jen základní nenápadnou ikonku příchozího hovoru (Nabu jemně zavibruje) a pokud vás zajímá více, otočíte ruku a uvidíte i kdo volá. Vlastně jde o takový veřejný a soukromý displej.

Nabu umí rozeznávat gesta typu zatřepání rukou či lusknutí, která si můžete přiřadit konkrétním akcím. Mezi další nastavení patří priority – podle času nebo i GPS lokace se vám budou zobrazovat jen některé aktivity. Nechybí Sleep mode, abyste jej nemuseli sundávat ani v noci.

A jelikož je Razer herní společností, nechybí i trochu gamifikace. Pokud půjdete spát dříve, dostanete bonusové body, při návštěvě nové kavárny získáte badge jako ve Foursquare. Nabu nabízí grafy i čísla – počet spálených kalorií, ušlých kroků, naspaných hodin…

Náramky spolu mohou komunikovat a na základě informací o vás poznají, zda druhá osoba s náramkem trpí stejnými zájmy, jako vy. Nabu by měl být vyroben z velmi příjemného materiálu, abyste jej nosili prakticky pořád. Razer připravuje SDK, takže se určitě objeví celá řada dalších aplikací.

 

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.