Hlavní navigace

Razer chystá další herní myš pro leváky. Konkurenci už nemá

11. 11. 2019

Sdílet

V lidské populaci je asi 10 % lidí levorukých. Pro výrobce počítačových periferií je to ale příliš málo na to, aby pro ně dělali ergonomické myši. Jednou z výjimek je americký Razer, který v minulosti připravil pro leváky speciální edice myší DeathAdder (2011) a Naga (2014). Druhá zmiňovaná se už oficiálně neprodává, ale firma v příští roce uvede modernizovanou variantu.

Pravděpodobně nabídne totožný design, ale modernější komponenty. Pět let starý předchůdce disponoval dnes už překonaným laserovým senzorem s rozlišením 8200 dpi a rychlostí 200 ips. Dnešní snímače zvládají 20 000 dpi a 650 ips. Původní myš měla jen zelené podsvícení, nová již pravděpodobně nabídne RGB ledky. Výrobce také nejspíš využije odolnější spínače, které už dnes vydrží až 70 milionů kliknutí (dříve 50 milionů).

Pro Razer představuje tato výroba finančně náročný risk, ale společnost investuje do každé prodané myši, aby vyhověla náruživým požadavkům leváků z herní komunity, a chce si tuto snahu udržet,“ uvádí Razer.

Poznávacím znamením Nagy je dvanáct programovatelných tlačítek na boku. Předloni firma uvedla nový model Naga Trinity (jen pro praváky), který má boční panel modulární. Základní obsahuje jen dvě tlačítka (typicky vpřed/vzad). Druhý kryt má sedm tlačítek rozmístěných v kruhu. A poslední pak dvanáct v mřížce 3 × 4.

Zdroj: Razer

Byl pro vás článek přínosný?