Hlavní navigace

Huntsman Elite je nejrychlejší, nejodolnější a nejdražší herní klávesnicí od Razeru

12. 7. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americký Razer chce hráče oslovit novou klávesnicí. Slibuje u ní výjimečné vlastnosti, za něž si ale nechá řádně zaplatit. Huntsman Elite je prvním modelem v jeho nabídce obsahující opto-mechanické spínače. Obsahují sice pružinku, ale aktuace neprobíhá fyzickým dotekem kontaktů, ale pomocí světla. Uvnitř každého spínače je paprsek, který je standardně přerušen, ale při stisku se průchod světla uvolní a dopadne na snímač, jenž spustí reakci.

Spínač je prý o 30 % „rychlejší“ než konkurenční mechanické, protože aktuační dráha má jen 1,5 mm. Ke stisku je třeba vyvinou sílu rovnající se 45 gramům. Díky jednodušší mechanické konstrukci a do každé klávesy přidaných kovových stabilizátorech mají být snímače dvakrát odolnější než běžné. Podle Razer vydrží 100 milionů kliknutí.

Huntsman Elite se jinak nepouští do žádných designových experimentů a nabídne konzervativní rozložení kláves. Ty jsou pochopitelně všechny podsvícené a barvy v RGB spektru se mění díky nástroji Chroma. Nad numerickým blokem jsou tři multimediální klávesy a otočný knoflík. Vše lze naprogramovat a Razer umí uchovat pět různých profilů přímo v paměti klávesnice, nově navíc umožní profily ukládat a synchronizovat online.

Povrch je z hliníku, klávesnice nabízí 1000Hz ultrapolling a antighosting pro 10 kláves. Předložka se připojuje pomocí magnetu. Průchozí USB bohužel chybí.

TIP: Cirkus bude! Razer ostatním výrobcům nabídne své spínače i světýlka

Razer Huntsman Elite se v USA prodává za 200 dolarů. K dispozici bude i osekaná varianta Huntsman bez předložky a multimediálních kláves za 150 dolarů. Cenu a dostupnost v Evropě zatím neznáme.

Byl pro vás článek přínosný?