Hlavní navigace

Reálnými penězi se bude platit ve Windows 8, Microsoft Points zůstanou na Xboxu

9. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před časem se objevily informace, že Microsoft skončí s virtuální měnou Points. Důkazem byl screenshot z Xboxu, kde body při nákupu doplňků nahradily reálné peníze – dolary. Dávalo by to smysl, jiných produktech Microsoftu se platí skutečnými penězi, tak proč zůstavat u Points.

Microsoft Points končí
Microsoft Points končí, zdroj: Save And Quit Gaming

Jenže redaktoři The Verge dostali od mluvčího společnosti odpověď, že „Microsoft Points zůstanou měnou pro nákup obsahu v konzoli Xbox 360.“ Pomocí bodů bude možné nakupovat i ve Windows 8, ale skutečné peníze budou hlavní měnou.

Nás se to až tak netýká, neboť mimo her si na Xboxu stejně nic nekoupíte. Ale kupříkladu v Americe si hudbu nebo filmy budou na konzoli pořizovat za virtuální body, zatímco na počítači za dolary. Uvidíme, zda tato schizofrenie vydrží dlouho, nebo budou platby sjednoceny. Bodů se ale na druhou stranu někteří nebudou chtít vzdát. Díky nim nemusíte Microsoftu svěřovat platební kartu, pouze si budete kupovat kupóny.

Nevím jak vy, ale raději bych s Američany sdílel tyto dvojité platby, než abych si nemohl mimoherní obsah vůbec stahovat a kupovat. Apple už u nás hudbu, filmy i knihy prodává, proč ne Microsoft?

 

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?