Hlavní navigace

In-Počasí má nový kabátek. Je rychlejší, mobilní a zobrazuje ještě více dat

13. 5. 2019

Sdílet


Plzeňská společnost InMeteo provozuje zřejmě nejkomplexnější český meteoweb In-Počasí. Ten se dočkal kompletního redesignu, který měl zjednodušit přístup k informacím i optimalizovat výkon. Nové stránky jsou plně responzivní, takže je lze konečně pohodlně prohlížet i na mobilu. Tvůrci zároveň mluví o dvakrát rychlejším načítání než dřív. Novinkou je též propojení s mapou VentuSky (rovněž spadající pod InMeteo), díky níž se předpovědi rozšířily na celý svět. Nejvíce informací je ale dostupných pro Česko.

In-Počasí ukazuje denní předpověď v hodinových intervalech, na týden dopředu pak v tříhodinových. Kromě obligátní oblačnosti a teplotě informuje též o srážkách, směru a síle větru (až na úrovni jednotlivých obcí). Nechybí ani radar ČHMÚ, východy/západy Slunce a Měsíce, informace o kvalitě ovzduší nebo denních rekordech.

TIP: ČHMÚ vydal vlastní aplikace na počasí. Jsou prý nejpřesnější

Na webu je integrována i zmíněná mapa VentuSky, která zobrazuje ještě detailnější data o vlhkosti, množství sněhu, tlaku, bouřkách, mořských vlnách atd. In-Počasí také přehledně vizualizuje archiv měření sahající až do roku 1775 (tehdy jen na stanici v pražském Klementinu) a v okolí zvoleného místa vyhledává dostupné venkovní webkamery.

Byl pro vás článek přínosný?