Hlavní navigace

Reklamní spot opět staví Surface RT proti iPadu, tentokrát bez posměšků

9. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud rádi sledujete reklamní spoty na technologické hračky, nejspíš vám neunikla dvojice předchozích reklam na Surface RT a tablety s Windows 8/RT obecně („Less talking, more doing“). V obou z nich Microsoft svůj tablet porovnává proti iPadu, který rezignovaně komentuje svou porážku hlasem Siri. Je to jiný styl reklamy, na který jsme v našich končinách zvyklí a možná proto tvoří Microsoft dvě souběžné série spotů. Nová reklama na Surface RT vyzdvihuje ty samé přednosti jako ta předchozí (první odkaz), už se v ní ale nemluví a namísto toho se na obrazovce střídají textové popisky, jako tomu bylo ve starším spotu propagujícím Asus VivoTab RT.

Porovnání začíná základními parametry – tloušťkou, hmotností a úhlopříčkou displeje – a pokračuje přes multitasking v prostředí Metro, balík Office, integrovaný stojánek a dokoupitelnou klávesnici až k nižší ceně s dvojnásobnou interní pamětí.

 

Reklamám s falešnou Siri ale ještě není konec. Microsoft na svém kanálu na YouTube zveřejnil také reklamu srovnávající iPad Mini proti osmipalcovému tabletu Acer Iconia W3. Na něm běží plnohodnotná Windows 8, takže si zahrajete třeba Halo: Spartan Assault. Navzdory tomu asi tablet moc netáhne, Acer jej totiž musel zlevnit z původních $379 na nových $299 uvedených v reklamním spotu.

Co na to Apple? Nejspíš nic. Ačkoliv prodeje zařízení s Androidem válcují jeho iPhone a iPad, firma ve svých reklamách necítí potřebu se s nikým srovnávat. Ostatní výrobci, kteří mají z Apple mindrák, to rádi udělají za něj.

Zdroj: YouTube (WindowsVideos), VR-Zone

Byl pro vás článek přínosný?