Hlavní navigace

RetroN 3: retro konzole pro fanoušky Nintenda a Segy

Sdílet

Zdroj: Redakce

Milovníci osmi- a šestnástibitových konzolí by měli zbystřit. V americkém e-shopu Hyperkin se objevila záhadné herní zařízení RetroN 3. Už název napovídá, že máme co dočinění s nějakou starou vykopávkou, ale ne jen tak ledajakou. Jedná se totiž o tři konzole v jednom balení. RetronN 3 je univerzální systém kompatibilní s NES (Nintendo Entertainment System), SNES (Super NES) a Sega Genesis/MegaDrive.

RetroN 3 – nová, nebo stará konzole? zdroj: Hyperkin

Podle popisu to vypadá, že v sobě neintegruje žádné hry, proto jsou přítomny tři sloty pro cartridge (snad ještě nějaké najdete). Připojit můžete i dvojici starých ovladačů, ale v balení jsou i dva nové bezdrátové. Ty dávají vzpomenou právě na legendu od Segy. RetroN 3 se připojuje k televizi pomocí kompozitního nebo S-video výstupu a zvuk pomocí konektorů cinch.

Hyperkin nabízí konzoli v červené a černé variantě za cenu 69,99 dolaru. To je dost přehnané a bazaru byste nejspíš všechny tři kousky koupili levněji. Ale zase to nebude all-in-one.

Nevím jak jste na tom vy, ale Super Mario nebo Sonic mají u mě dveře vždy otevřené. Pamatuje vůbec naši čtenáři tuto éru, nebo už znají jen PC a moderní konzole?

Zdroj: Engadget, Hyperkin

Byl pro vás článek přínosný?