Hlavní navigace

Reuters: Druhá generace tabletu Nexus 7 přijde v červenci

Sdílet

Zdroj: Redakce

Agentura Reuters má dva tajné zdroje, které prozradily nejbližší plány Googlu. V druhé polovině roku chce firma na trh dodat osm milionů sedmipalcových tabletů Nexus – novou generaci prý opět připraví Asus. Co se však změní, je údajně výrobce čipsetu. V prvním Nexusu 7 tlouklo srdce značky Nvidia (Tegra 3), teď to má být Qualcomm (pravděpodobně Snapdragon 600).

Tipy na tablety
Google Nexus 7

Google chce opět udržet nízkou cenovku, takže bychom měli počítat se 199 dolary za základní model. Tím by Nexus udržel krok s levnými tablety od Amazonu a zároveň cenově zastínil iPad Mini od Applu. Jeden ze zdrojů mluví i o možné ceně 149 dolarů, takže by první Nexus 7 úplně zmizel z nabídky. V případě vyšší částky by se starší generace mohla prodávat levněji. Pokud se zdroje nemýlí, chce Google prodat téměř dvakrát více tabletů než loni. Podle odhadů bylo v druhé polovině roku 2012 dodáno do obchodů 4,6 milionu Nexusů 7, letošní plán je až osm milionů.

Dokud nebudeme mít oficiální informace, musíte tyto zprávy brát s rezervou. I bez tajných zdrojů můžeme říci, že nový tablet bude rychlejší a za podobnou cenu. Možné červencové premiéře nasvědčuje fakt, že loňský model se také začal prodávat začátkem prázdnin. Jenže loni byl Nexus 7 oznámen až koncem června na konferenci Google I/O, letos se stejná akce koná už v půlce května. Za šest týdnů snad budeme vědět více.

 

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?