Hlavní navigace

Reuters: Hodinky iWatch dostanou 2,5" displej a přijdou v říjnu

19. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanská továrna Quanta Computer prý začne s výrobou iWatch už v červenci, tvrdí zdroje agentury Reuters. Chytré hodinky od Apple přijdou na trh až v říjnu, a to pravděpodobně současně s představením nových iPhonů nebo iPadů.

 

iWatch podle utajených zdrojů dostanou 2,5" obdélníkový dotykový displej od LG a budou nabíjeny bezdrátově, to by u Applu byla novinka. Hodinky by také měly obsahovat snímač srdečního tepu od společnosti Heptagon. Vzhledem k Healthkitu v iOS8 by to dávalo smysl. Apple chce měřit sportovní výkony, zdraví i životní styl a hodinky by mohly potřebné informace předávat spárovanému telefonu.

Cupertinští si údajně hodně věří, protože během prvního roku chtějí vyrobit 50 milionů hodinek. Ne všechny ale vytvoří Quanta, Reuters mluví o 70% podílu. Zbylých 30 % by mohl Apple předat konkurenčním továrnám jako Foxconn, Wistron, Pegatron. Apple, Quanta ani LG zprávu Reuters nechtěly komentovat, takže jasno bude až ve chvíli prvních úniků, případně až po oficiálním podzimním uvedení.

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?