Hlavní navigace

Nebanka Revolut je konečně v češtině a reaguje na brexit

21. 3. 2019

Sdílet


Bude to rok, co do Česka oficiálně vstoupila platební aplikace Revolut. Službu, která přidělí předplacenou fyzickou a virtuální kartu pro placení v obchodech i na internetu, u nás používá již skoro 60 000 lidí. Až dosud ale nebyla počeštěná. To se změnilo tento týden, kdy Revolut aktualizoval aplikace pro Android (Play Store) i iOS (App Store). Na Androidu je čeština – zdá se – ještě pořád dostupná jen pro betatestery, na iOS je pro všechny.

Lokalizace ale přesto není úplná. V některých dialozích zůstala angličtina, přeložena není obsáhlá nápověda a ostatně ani samotný web revolut.com nemluví jazykem Dobrovského a Jungmanna.

TIP: Díky Revolutu můžete používat Google, Garmin a Fitbit Pay s libovolnou bankou

Kromě toho Revolut žádá (nejen české) uživatele o opětovné ověření účtu pomocí dokladů identity. Služba je totiž britská a získala tamní licenci, kterou díky členství v EU přenesla i do dalších zemí. Jenže kvůli brexitu si Revolut musel založil evropskou licenci a uživatele musí opětovně ověřit, aby vyhověl novým pravidlům unie. K ověření stačí občanka nebo pas (ale řidičák nikoliv), aplikace vás pak požádá i o selfie.

Byl pro vás článek přínosný?