Hlavní navigace

Revolut podporuje Apple Pay. Platby mobilem tak fungují s každou bankou (aktualizováno)

12. 6. 2019

Sdílet


Aktualizováno 12. června 2019

Po neoficiálním spuštěním již Revolut potvrdil i oficiální start. Apple Pay s jeho virtuálními i fyzickými kartami rázem funguje v 16 zemích EU včetně Česka. Problémy již nečiní ani karty Visa, ani MasterCard. Zajímavé však je, že Apple na seznamu podporovaných služeb zatím Revolut neuvádí.

https://twitter.com/RevolutApp/status/1138390413746868224

Původní článek z 29. května 2019

Revolut pomalu plní své sliby. Od minulého týdne umožňuje přidat karty Visa do Google Pay, teď zavádí podporu Apple Pay. Ta má být oficiálně spuštěna až v červnu, ale již nyní mohou uživatelé do platební služby od Applu přidávat předplacené karty Revolutu (fyzické i virtuální).

Ne s každou kartou ale budete mít štěstí. V mém případě šla registrovat fyzická Visa, ale virtuální MasterCard nikoliv. Na fóru Revolutu se již vede dlouhá diskuze, z níž vyplývá, že u MasterCardu jsou zatím podporovány jen karty s konkrétním BIN (bankovní identifikační číslo). Pravděpodobně jde ale jen o dočasný problém. Revolut ani Apple ostatně ještě podporu vůbec neoznámily.

Apple Pay zatím podporuje 8 českých finančních/věrnostních společností, další ji slibují na letošní rok, viz náš aktualizovaný přehled. Využívat Apple Pay přes Revolut má výhodu v tom, že uživatel není vázaný na konkrétní banku. Účet si může na jedno kliknutí dobít odjinud, základní tarif Revolutu je navíc zdarma. Pak mohou bezkontaktně platit s iPhonem nebo hodinkami Watch.

TIP: Nebanka Revolut je konečně v češtině a reaguje na brexit

Revolut mimochodem chystá další novinky. Minulý týden dorazily skupinové trezory, přibydou dětské účty či nákup akcií. Revolut má ve světě přes čtyři miliony uživatelů. V Česku jich podle únorových čísel eviduje přes 50 tisíc s tím, že do roku 2022 by chtěl tento počet zdvojnásobit.

Byl pro vás článek přínosný?