Hlavní navigace

Režim opravy od Samsungu zpřístupní servisu váš telefon, ale ne vaše data

1. 8. 2022

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Odevzdání smartphonu do servisu není příjemnou záležitostí. Jednak máte mít předem všechno zálohované, ale také odevzdáváte mnoho svých soukromých dat (pokud jste si je předem nezkopírovali jinam a z telefonu nevymazali). Samsung nyní zkouší zajímavou funkci přesně pro tyto případy.

Nový Repair mode byste mohli zapnout před svěřením svého telefonu servisu. Jeho zaměstnanci totiž nemusí být vždy poctiví, nebo alespoň diskrétní. V tomto režimu bude telefon vypadat jako po resetu. Servisní pracovník uvidí pouze Android a výchozí aplikace, ale telefon pro něj bude jinak odemknutý. Technik tak bude mít možnost vyzkoušet všechny funkce.

Samozřejmě to půjde jen v případech, kdy telefon neposíláte do servisu kvůli něčemu vážnějšímu (a ani nemáte jak přepnout do tohoto módu). Podle Samsungu bude servisní mód přidán s aktualizací nejdříve pro řadu Galaxy S21 pro zákazníky v domovské Jižní Koreji. K nalezení bude v Nastavení | Péče o baterii a zařízení | Režim opravy.

Samsung Repair Mode Samsung Repair Mode (zdroj: Samsung)

A jak to Samsung vymyslel? Editoři z webu Ars Technica spekulují, že na pozadí dojde k vytvoření nového prázdného a dočasného účtu. Přímo Android více účtů umožňuje. Skutečný účet tak zůstane uzamčený. Navíc uložená data u Samsungu chrání ještě technologie Knox Vault.

zdroj: Ars Technica, Samsung (KR)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.