Hlavní navigace

Ring Mouse: myš ve tvaru prstenu

29. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Genius představil bezdrátovou myš v netradičním pojetí kroužku na prst. To s sebou přináší i ne zcela obvyklý způsob ovládání počítače - v případě Ring Mouse totiž uživatel ovládá kurzor posunem palce po dotykové ploše, namísto využívání ukazováku a prostředníku, jako u klasické myši.

této novince jsme psali o myši Microsoftu Touch Mouse, která je vybavená vícedotykovou technologií, a je schopná zaznamenat až tři dotyky současně. Výrobci zařízení pro interakci s počítačem stále přicházejí s něčím novým - poslední novinkou je tak myš v pojetí kroužku na prst.

Ring Mouse používá bezdrátovou technologii pracující na frekvenci 2,4 GHz, která zajišťuje signál až na vzdálenost 10 metrů. Maximální citlivost laserového snímače činí 1000 dpi. Pomocí palce kontrolujete kurzor a můžete jím i rolovat při prohlížení webových stránek nebo ovládat další multimédia jako hudbu, filmy, fotky, prezentace a elektronické knihy. Součástí balení je kromě speciálního pouzdra také software ioMedia, který nabízí rychlé nastavení a volbu jednoho ze šesti režimů. Myš se nabíjí přes USB kabel přímo z PC nebo notebooku.

Ring Mouse

Jedná se jistě o zajímavý nápad - uživatelé rozhodnou o tom, zda se jedná o řešení životaschopné. Ring mouse může být vhodným řešením pro uživatele notebooků v případě, pokud není dostatek prostoru na umístění klasické myši. Novinka se prodává za doporučenou cenu 650 Kč s DPH. 

Zdroj: TZ Genius

RIng Mouse

Technická specifikace

Rozhraní USB 2.0
Podporované OS Windows 7/Vista/XP
Frekvence bezdrátové technologie 2,4 GHz
Počet tlačítek Tři (pravé, levé, střední)
Rozlišení 1000 dpi
Baterie Li-Ion
Rozměry 29,3 x 33,7 x 32 mm
Hmotnost 12 g

Byl pro vás článek přínosný?