Hlavní navigace

RIP Kinotip.cz: Největší pirátský server s filmy a seriály skončil!

24. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jsou to necelé dvě měsíce, kdy jsme se podivovali, že Kinotip.cz ještě běží. V únoru vyhlásil provozovatel webu „konkurz“, v březnu bez udání důvodu pokračoval provoz bez přerušení. Je 24. květen a Kinotip.cz oficiálně skončil. Na hlavní stránce už jsou pouze odkazy vedoucí na vyhledávač hellspy.cz. Žádná obsahová sekce už neexistuje.

V plném provozu bylo na Kinotipu k vidění tisíce filmů a epizod seriálů, pornografie či filmy ke stažení do mobilu. Kinotip sám nic neuchovával, pouze odkazy na tuzemské nebo zahraniční filehostingy, případně rovnou přehrávače vložené na stránku s popisem videa.

Přitom ještě v úterý web zcela jistě běžel, protože jsem jej náhodou kontroloval, jestli došlo k nějaké změně. A došlo, tvůrci hlásili velkolepý návrat. Stránka už neexistuje, ale naštěstí ji uchovává vyrovnávací paměť Googlu. A kdyby už ne, zde je celé znění zprávy bez redakčních úprav.


Proč se do dnešního dne nic nedělo?

... trvalo to dlouho. Ano, trvalo to dlouho a my Vám oznamujeme, že projekt KinoTip.cz se vrací v celé kráse!

Vážení návštěvníci, dovolte mi, abych Vám oznámil, že od 30. dubna 2012 opětovně náš tým začíná pracovat na obnově seriálů, filmů a filmů do mobilu!

S politováním Vám musím oznámit, že sekce DIVX filmy zůstane zamčená do doby, dokud nenalezneme spolehlivého poskytovatele DIVX filmů. Sekci necháme zamčenou a přístupnou alespoň na památku kvůli úřadům, který zařídili mazání veškerého obsahu na serverech divxstage.eu, movshare.com, vidxden.com a vidbux.com.

Budeme se soustředit hlavně na filmy a seriály. Ty budeme opravovat a přidávat Vám ty nejnovější filmy a epizody seriálů. Sekce pro dospělé je již plně aktualizovaná!

S ohledem k ukončení poskytování obsahu serverů Megaupload.com, Megavideo.com, Videobb.com, Videozer.com, Novamov.com, Divxstage.eu, Movshare.net, Videoweed.com, Vidxden.com a Vidbux.com jsme se rozhodli odebírat obsah ze stránek ServerTip.cz.

Můžete se těšit na nové seriály a filmové novinky! Seznam obnovených seriálů Vám budeme aktualizovat na této stránce. Opravené filmy budeme vždycky "cpát" na hlavní stránku v sekci Online filmy.

KinoTip.cz stál od 21. ledna 2012 a my se rozhodli až teď na něm pořádně pracovat a dovést jej na první příčky nejnavštěvovanějších stránek, jak tomu dříve bylo, jelikož tu nikdo nic jiného nezkoušel a ani nezkusí rozjíždět. Pro nás provoz KinoTipu znamenal policejní razie, domovní prohlídky, výslechy a také vyhrožování smrtí! Do budoucna se může stát, že půjdeme před soud a v případě že bychom ho prohráli, pro nás by to znamenalo odnětí svobody na osm let, zabavení majetku a pokuta jelikož Česká protipirátská unie, Bontonfilm, Falcon, Freevideo.cz a mnoho dalších nás chce dostat!

Jenže my v tom umíme chodit a proto tu jsme již od roku 2009.

Bohůžel se KinoTip.cz a ServerTip.cz podotýká s finanční tísní. Jak jsem psal výše, od 21. ledna 2012 jsme se o KinoTip nestarali a pouze jsme Vás v březnu žádali o finanční pomoc na záchranu KinoTipu a na kvalitnější připojení pro ServerTip.cz, jelikož Vás je hodně co chcete koukat na epizody a filmy, jenže na to nemáme finanční prostředky, proto se ServerTip.cz načítá pomalu.

Přispělo Vás několik, jenže to stačí pouze na zaplacení serverů na další měsíc, bez odměn a kvalitnějšího připojení pro ServerTip.cz. Přesto Vám všem, kteří jste přispěli chci velice poděkovat! KinoTip.cz pro Vás něco znamená a není Vám marný jeho osud!

Proto jsme se rozhodli, že KinoTip.cz budeme obnovovat a nabízet Vám ještě více a kvalitnější obsah, než jste byli zvyklí!

Chceme Vám nabídnout to, co Vám nikde nikdo jiný nenabídne a Vy si to budete moci kdykoliv zhlédnout online, bez sekání a bez limitu!

Ačkoliv je doba zlá, vláda zdražuje všude všechno, lidé šetří... musím Vás přesto požádat o zvážení zaslání finančního příspěvku na obnovu KinoTipu, na odměny, kvalitnějších přostředků a lepšího připojení pro ServerTip.cz, jelikož příjmy z reklam na KinoTipu toto všechno nezaplatí. Věřte nám, že pokud se sežene dostatek finančních prostředků, rozjedeme tu něco velikého, na co jste ještě nebyli zvyklí a všechno právně zajištěný, takže se Vám nestane, že bychom měli jen tak hned skončit. Jsme tu nejdéle, jelikož Česká protipirátská unie zavřela přes STO stránek, ale na nás nemají!

Pro Vás návštěvníky je KinoTip.cz nejlegálnější cestou, jelikož stahování je v České republice legální!

Pokud máte zájem se podílet na rozvoji KinoTipu, prosíme přispějte a nenechte nás v tom! My Vás potřebujeme, bez Vás to nemůžeme rozjet a nabídnout Vám novou službu, která Vám nabídně jakýkoliv materiál zdarma!

Děkujeme všem!


Nejasný důvod smrti

Kinotip.cz nakonec vybral od dárců jen 1266 Kč (k 30. 4. 2012). V tuto chvíli není jasné, zdali jsou finance důvodem ukončení činnosti, nebo zasáhly nějaké úřady. Majitel Čestmír Zeman s námi nechce komunikovat a Česká protipirátská unie se vyjádřit nemohla. Už v dubnu nám na dotaz odpověděla šéfka ČPU Markéte Prchalová toto: „K případu Kinotipu nyní bez komentáře.

Možná konci napomohlo i naše rozplétání podivného pozadí serveru, viz Pirátský Kinotip.cz stále běží. Peníze na provoz se zřejmě našly.

Aby bylo jasno. Vkládání přehrávačů odjinud na vlastní web není nelegální, v tom Kinotip.cz určitě nepochybil a první měsíce provozu takto bez problémů fungoval. Jenže s koncem zahraničních úložišť po případu Megaupload se majitel Kinotipu upnul na vlastní souborový hosting Servertip.cz, kde byly filmy a seriály nelegálně sdíleny. Možná je tam pan Zeman nevkládal sám, ale podmínky Servertipu nebyly v pořádku (vlastně vůbec neexistovaly) a arogantní vystupování vypadalo podezřele. A pokud jste si přečetli výše citovanou zprávu, na dodržování autorských práv už Zeman úplně rezignoval.

V tuto chvíli neznáme další podrobnosti, ale v kauze se budeme nadále šťourat.

25. května 2012

15:18 – Loni v létě se Kinotipu zastala i Česká pirátská strana, když obhajovala bezúhonnost vkládání přehrávačů a odkazů na vlastní stránky. Vytvořila proto zrcadlo (mirror) Kinotipu na adrese piratskefilmy.cz.

15:24 – Sesterské úložiště provozované stejním člověkem, Servertip.cz, nadále běží, soubory lze stahovat, filmy streamovat a mezi obsahem vyhledávat. Z právního hlediska je závadné právě úložiště, nikoliv server, kde se přehrávač či odkaz vloží.

16:09 – Jak je vidět na trendových grafech Googlu, loňská zima byla pro Kinotip vrcholným obdobím. Podle odhadů jej mohlo navštěvovat až 200 000 unikátních uživatelů denně. Když se letos v lednu začaly zavírat zahraniční úložiště, křivka najednou padala. Další zlom je vidět, když Kinotip příznává, že je v problémech. Dnes má pod 150 000 denních návštěvníků. Servertip odstartoval v lednu, návštěvnost kolísá mezi 15–20 tisíci unikáty denně.

Kinotip.cz

17:25 – Čerstvá reakce České pirátské strany. Nadále trváme na tom, že odkaz není zločin. Kriminalizace odkazování ohrožuje především nezávislost Internetových vyhledávačů, což jsou už dnes klíčové zdroje informací. Cenzura odkazů, kterou pod tlakem nahrávací lobby zavádí Google je do budoucna velmi nebezpečná. Ještě horší je trend, kdy se policie snaží přenášet zodpovědnost za přečiny na provozovatele služeb místo pachatelů. Takový přístup ohrožuje demokratické principy v naší zemi, lidé mohou být hnáni k odpovědnosti pouze za to, co dělají, jinak nás opět čeká příklon k policejnímu státu. Typické je, že Pirátskou stranu kvůli mirrorování kinotipu nikdo nepronásledoval.

17:34 – Na facebookové stránce Kinotipu jsme objevili další údaje. Prvního května tvůrci ohlásili comeback (viz citová zpráva výše) a včera, 23. května v 17:33, napsali o konci provozu.

26. května 2012

9:40 – Dnes bylo zrušeno i úložiště Servertip.cz. Stejně jako Kinotip pouze přesměruje provoz na vyhledávač Hellspy.cz

Článek je průběžně aktualizován.

Byl pro vás článek přínosný?