Hlavní navigace

Robotka tančící kolem striptýzové tyče není tak sexy, jak to zní [CeBIT]

13. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Německá společnost Tobit Software ukázala na CeBITu taneční show s roboty. Jeden fungoval jako DJ, další dva tančili (tančily) kolem tyče. Technici Tobitu už roboty rozpohybovali v minulosti, ale mezitím zase zdokonalili motoriku, robotky také svítí ve více barvách a mají větší prsa. Kdybyste si je chtěli koupit, budete potřebovat 30 000 eur (820 000 Kč).

Cílem Tobitu ani jiných společností zabývající se robotikou ale není prodávat stroje pro lacinou zábavu. Na ní pouze demonstrují, co už jejich humanoidi dovedou, jak se dokážou pohybovat v prostoru, vyhýbat se překážkám, rychle reagovat na vnější podněty a jak zvládnou jemně uchopit křehké předměty.

Každoročně se například pořádá robotí MS ve fotbale. Inženýři chtějí androidy zdokonalit tak, že by do roku 2050 měli porazit i vítěze lidského šampionátu. Robotice se začal věnovat také Google, který k tomu skupuje jednu firmu za druhou. Pohltil i firmy, které dodávají roboty americké armádě, sám chce moderní technikou nahradit lidskou sílu ve skladech a továrnách.

 

Zdroj: BBC

Byl pro vás článek přínosný?