Hlavní navigace

Rozdílová synchronizace již pro OneDrive od 2. čtvrtletí nebude vulgárním pojmem

22. 2. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aby bylo jasno, OneDrive nabízí spoustu cloudového prostoru za pár korun, na druhou stranu jeho klient nepatří k úplné špičce, aspoň ne ve verzi pro Windows. Zlepšuje se, ale občas má problémy s pružností a takový Dropbox mu stále ukazuje záda. Neznamená to ovšem, že by jej nebylo možné používat. Spíše to znamená, že kdo na OneDrive sází, o to více vyhlíží s nadějí novinky ve službě. Opatrně se můžeme začít těšit.

Microsoft aktuálně připravuje zlepšovák, jenž by měl synchronizaci zrychlit. OneDrive se naučí rozdílové synchronizaci. Tento návrh je u uživatelské základny dnes dokonce druhý nejoblíbenější, Microsoft s tím ale roky nic nedělal. Na webu pro hlasování zatím oficiálně zůstává stejný status od září 2014, který hlásá, že v Redmondu o funkci uvažují. Podle plánu, který Microsoft předvedl na akci Tech Summit, jak upozornila Mary Jo Foley, ale rozdílová synchronizace bude dostupná ve druhém čtvrtletí tohoto roku.

https://twitter.com/Danielst/status/830841918695284738

Díky ní bude klient pro cloudové úložiště schopný synchronizovat pouze ty části souborů, které byly změněny. Což v praxi znamená méně přenesených dat, zvlášť v případech, kdy pracujete s většími soubory, kde se mění jen malé části. Zkrátí se tím také doba potřebná k synchronizaci. Mimochodem, hádáte správně, Dropbox rozdílovou synchronizaci již podporuje. Microsoft chystá více novinek, viz plán vývoje.

Byl pro vás článek přínosný?