Hlavní navigace

RWE míří do cloudu s Office 365

Zdroj: Redakce
Praha, 1. července 2013 |
Komerční sdělení
30. 6. 2013

Sdílet

Společnost RWE dokončila migrační proces více než 5 000 e-mailových účtů do cloudu se službou Office 365. Hlavním motivátorem přechodu na cloudové e-mailové služby byla především optimalizace nákladů, která je dnes prioritou pro firmy všech velikostí. Před schválením implementace Office 365 proto bylo ze strany RWE vytvořeno hned několik finančních analýz, které se podrobně věnovaly finančním dopadům migrace e-mailových účtů do cloudu. Již nyní, po velmi krátké době, je zřejmé, že finanční efekt spojený s přechodem na Office 365 je skutečně významný. Společnost RWE plánuje také nasazení dalších cloudových služeb Microsoft Office 365 – konkrétně Lync Online a SharePoint Online.

„Jsem skutečně přesvědčen, že naše lokální mailové řešení bylo vybudováno a spravováno z pohledu nákladů efektivně, ale i přesto se přechodem do Office 365 podařilo snížit tyto náklady o 50 procent. A to nejsme ještě zdaleka na konci optimalizačního procesu,“ říká Petr Petrášek, ředitel divize Telco ve společnosti RWE Interní služby.

„Jsme velice rádi, že se společnost RWE rozhodla optimalizovat své IT se službou Office 365. Výsledky implementace v RWE ukazují na to, že díky Office 365 lze inovovat a zároveň docílit jasně měřitelné úspory na nákladech IT. Díky Office 365 uživatelé získají nejnovější nástroje pro komunikaci a spolupráci, které pomohou zvýšit jejich produktivitu a schopnost rychle reagovat na požadavky zákazníků,“ říká Martin Hruška, manažer divize Office ve společnosti Microsoft v České republice.

Bezpečnost především

Vedle optimalizace finančních nákladů řešila společnost RWE i stránku bezpečnosti uložených dat a ochrany osobních údajů. I toto byl jeden z faktorů, které rozhodly pro volbu řešení od společnosti Microsoft. Microsoft Office 365 nabízí zákazníkům významné smluvní záruky týkající se ochrany soukromí, osobních údajů a přenosu dat v rámci Evropské unie. Data zákazníků využívajících službu Office 365 se navíc ukládají hned ve dvou datových centrech (Dublin, Amsterodam), kde jsou aplikovány nejvyšší stupně zabezpečení na technologické, procesní i personální úrovni. Uživatelé se proto nemusí o bezpečnost svých dat obávat.

„Zvažovali jsme různá řešení, byly v nich zahrnuty i služby Google Apps. Naše společnost se snaží dodržovat akční přístup k novým výzvám, díky tomu jsme hledali podobného a důvěryhodného partnera a také jsme ho našli,“ dodává Petr Petrášek, ředitel divize Telco ve společnosti RWE Interní služby.

O společnosti RWE

Mezinárodní energetická skupina RWE řídí své aktivity na českém trhu prostřednictvím společnosti RWE Česká republika. RWE zajišťuje prodej zemního plynu a elektřiny 1,8 miliónu konečných zákazníků prostřednictvím regionálních společností RWE Energie, Jihomoravská plynárenská, Severomoravská plynárenská a Východočeská plynárenská.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.