Hlavní navigace

S Google Lens ručně napsané poznámky zdigitalizujete a přenesete na počítač

8. 5. 2020

Sdílet

Nástroj pro neustálé skenování scény skrze čočku fotoaparátu v mobilu či tabletu, na základě čehož vám navrhuje různé akce a zobrazuje relevantní informace, byl obohacen o nové možnosti. Google Lens posiluje své schopnosti spojené se skenováním textů. Technologie pro rozpoznávání obrazu dovedla přečíst ručně napsaný text.

Teď ho ale budete moct rovnou poslat na počítač, kde s ním můžete dál pracovat. Nepřekvapí, že Google vyžaduje, abyste na počítači měli Chrome, k němuž jste přihlášeni stejným účtem jako na mobilním zařízení. Samozřejmě takto můžete skenovat i tištěné dokumenty apod. Je ale potřeba si přiznat, že skenování ručně psaného textu dochází k různým výsledkům podle toho, jak se vám zrovna podaří slova vyfotit. Rozpoznávání má před sebou ještě kus cesty, plně se na něj spolehnout nelze.

Dřívější funkci pro přímé překládání textů v záběru foťáku doplňuje předčítání vybraných výrazů. Ověříte si tak výslovnost. Podle Googlu se během posledních měsíců zdvojnásobila hledání indikující, že se lidé chtějí učit nový jazyk, předčítání se tak nabízí jako užitečná pomůcka.

[video width="550" height="550" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2020/05/google-lens-copty-text-to-computer-1.mp4" loop="true"][/video]

Pro rychlejší vyhledávání informací se zobrazují výsledky vyhledávání rovnou v aplikaci. To patrně další komentář nepotřebuje. Nové funkce Lens nabízí od 7. května. Pokud je nevidíte, zaktualizujte svou aplikaci, případně vyčkejte. Výjimku představuje předčítání, které je zatím k dispozici jen na Androidu a na iOS se podívá později.

Zdroj: blog The Keyword

Jak hodnotíte funkci pro rozpoznávání ručně napsaného textu v Lens?

Byl pro vás článek přínosný?