Hlavní navigace

Sám sobě leakerem. Google předčasně odhalil Pixel 4

13. 6. 2019

Sdílet


„Všichni jste ho již viděli. Ano, takhle opravdu bude vypadat.“ Nějak podobně by se dala parafrázovat slova, kterými Google na svém twitterovém účtu doprovází obrázek ilustrující chystaný telefon Pixel 4 (zatím jen záda). Jde o narážku na tři dny starý únik, o nějž se postarali Steve „OnLeaks“ McFly a web Pricebaba. Telefon na jejich snímcích vypadá stejně.

Obrázek naznačuje, že Google upustí od dvoutónového designu zad kombinujícího lesklý vršek a matný spodek. Na zádech pak vidíme i čtvercový fotomodul podobný tomu z Huawei Mate 20 Pro. Google do něj vsadil dva fotoaparáty, duální blesk, mikrofon a ještě jednu díru / senzor, jehož význam v tuto chvíli neznáme. V každém případě jde u Googlu o premiéru s dvojitým zadním foťákem, doteď si vystačil s jedním, přestože jiní už jich mají klidně pět. Na zádech také chybí čtečka otisků, takže ji Google zřejmě přesune pod displej na přední straně.

https://twitter.com/madebygoogle/status/1138876305158500353

Žádné konkrétní detaily Google neuvádí, do premiéry ostatně zbývá ještě několik měsíců. Předchozí Pixely představoval v říjnu, není důvod na tom letos něco měnit. Pricebaba už ale mluví o tom, že v Pixelu 4 najdeme Snapdragon 855 a 6 GB RAM. Neoficiální snímek ukazuje též přední stranu, na níž je nahoře vidět reproduktor. To vede k domněnkám, že Google opět nasadí výřez v displeji (případně širší rámeček).

Ať už tam bude cokoliv, na přední straně se možná objeví nový senzor. Borci z XDA Developers vyšťourali v kódu Androidu Q stopy vedoucí k možnému bezdotykovému ovládání. Google již před čtyřmi lety představil projekt Soli, v rámci něhož vyvíjel miniaturní radar. Dostane se do Pixelů? Kdo ví. O bezdotykové ovládání se letos pokoušelo i LG v telefonu G8, ale že by kvůli tomu šel nějak víc na dračku, to se říct nedá.

Byl pro vás článek přínosný?