Hlavní navigace

Samsung a jeho 13" notebook s 14" displejem

11. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung navzdory své velikosti ještě nepatří mezi hlavní výrobce notebooků a snaží se čím dál tím více prorazit. Nyní nás překvapí svým třináctipalcovým notebookem s trochu větším displejem, "než se sluší".

Samsung QX412 je notebook velikosti obyčejného 13,3" modelu, ale v tenkém rámečku najdete 14" displej s rozlišením 1366 × 768 px. Jde o vskutku příjemný kompromis, třináctipalcové notebooky jsou dnes velmi oblíbené, jejich hlavním negativem ale je právě nepříliš velký displej, který mnoha lidem může připadat příliš malý pro příjemné pozorování filmů.

Co se hardwaru týče, uvnitř najdeme procesor Intel Core i5-2520M, dvoujádro na 2,5-3,2 GHz. K němu tu máme 4 GB pamětí DDR3 a grafickou kartu Nvidia GeForce GT 520M, přes technologii Nvidia Optimus přepínatelnou na integrovaný čip v CPU. Pevný disk má kapacitu jen 320 GB, notebooku ale nechybí DVD mechanika nebo čtečka paměťových karet.

Dále tu najdete Ethernet, Wi-Fi a Bluetooth 3.0, z dalších portů potom jeden USB 3.0, HDMI pro obraz aj. . Nad displejem se skví 1,3Mpx očko webkamery a notebook je poháněn šestičlánkovou baterií, od které si díky platformě Huron River můžeme slibovat poměrně vysokou výdrž.

Samsung QX412 má předinstalované Windows 7 Professional a můžete jej pořídit za cenu kolem ‚Ǩ950, v přepočtu asi 24 tis. Kč.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?